• DOLAR 32.326
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2303.134
  • ...
Bir anne daha evladını göremeden hayata gözlerini yumdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami kimliğinden ötürü 23 yıldır cezaevinde bulunan Yahya Mirzaoğlu, babasının ardından annesini de kaybetti. Son isteği oğlunu görmek olan anne Zekiye Mirzaoğlu, yıllardır uzak kaldığı evladına kavuşamadan vefat etti.

Cenaze işlemlerini yerine getiren Mirzaoğlu ailesi, ölüm döşeğinde olan annelerinin son isteğinin yerine getirilmemesine tepki gösterirken, Yahya Mirzaoğlu`nun cenazeye getirilmesini talep ettiler.

Geçtiğimiz aylarda babasını kaybeden Yahya Mirzaoğlu`nun taziyeye katılmasına güvenlik gerekçesiyle izin verilmediğini hatırlatan ağabey İlyas Mirzaoğlu, “Daha dün yetkilerle görüştüm. Annemin ölüm döşeğinde olduğunu ve ölmeden önce son isteğinin oğlunu görmek olduğunu belirttim. Annem 2 saat önce hakkın rahmetine kavuştu. Son isteği yerine gelemeden vefat etti. Annem o hasta haliyle gezmediği cezaevi kalmadı. Kardeşim Yahya`yı Türkiye`nin birçok cezaevinde gezdirdiler. Annem de hastalığı nedeniyle gidemiyordu. Kardeşim Yahya da annesini görmek istiyordu. Zaten babasını görememişti. Devlet yetkilileri güvenlik bahanesiyle bırakmadılar.” dedi.

“Babasını görmesine engel olanlar annesini de görmesine engel oldu”

Yetkililerine çağrıda bulunan Mirzaoğlu, “Kardeşim babasını göremedi. Cenazesine gelemedi, izin vermediler. Annesini ölüm döşeğinde ziyaret edemedi, ona da izin vermediler. Şimdi annesi de rahmet etti. Babasını görmesine engel olanlar annesini de görmesine engel oldu. Hiç olmazsa, bıraksınlar da annesinin cenazesine katılsın. Bunları bize çok gördüler, onları Allah`a havale ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Annesinin yaşadığı kederden dolayı kanser olduğunu dile getiren Mirzaoğlu, “Kardeşim Yahya, 23 seneden beri suçsuz yere cezaevinde bulunuyor. Annemin ölmeden önce son isteği dünya gözüyle annesini görmekti. Bu insani bir haktı. Bütün din ve devletlerde bu haktır. Ölenin son isteği kabul edilir ama maalesef devlet yetkilileri yüzümüze bakmadı.” ifadelerini kullandı.

(M. Sıddık Bilge, Hüseyin Genel – İLKHA)














 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir