• DOLAR 32.339
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2240.922
  • ...
Çadırda yaşam mücadelesi veren ailenin dramı yürek burkuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Bayramlar (Manişkut) köyü Aykonak (Şiganik) mezrasında kendi imkânlarıyla kurdukları derme çatma naylon çadırda yaşam mücadelesi veren 6 nüfuslu Aslan ailesi, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

7 yıldır çadırda kalan Aslan ailesini, yaz sıcaklarının ardından şimdilerde kış endişesi sarmış durumda.

Yaşadıkları mağduriyeti İLKHA’ya anlatan aile reisi Ramazan Aslan, çiftçilerin ekmiş olduğu pancarları hasat zamanında toplayıp sattığını, kazandığı parayla da yıl boyunca kendilerine yetecek kadar un aldıklarını söyledi.

Aslan, “2’si kız 2’si erkek 4 çocuğum var ve hepsi de bu çadırda doğdu. En büyük çocuğum 7 yaşındadır. Ayrıca eşim de şu an hamile. Hiçbir maddi gelirimiz yok. Şu an başkasının tarlasında kurduğumuz bu çadırda kalıyoruz. Durumumuzdan kaymakamlığın haberi var. Şu ana kadar kaymakamlık ve bazı dernekler bize yardımda bulundu. Köy sakinlerinin de maddi durumu kötü olduğu için bize yardımda bulunamıyorlar. Yetkililerden, başımızı sokabileceğimiz sıcak bir yuva istiyoruz.” dedi.

Ramazan Aslan’ın eşi Altun Arslan ise 7 yıldır çadırda yaşamak zorunda kaldıklarını, yaz mevsiminde sıcak, kış mevsiminde ise aşırı soğuklar nedeniyle çocuklarıyla birlikte büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

Ailenin mağduriyeti hakkında kaymakamlıkla irtibata geçtiklerini belirten Köy Muhtarı Sıddık Bedirhanoğlu, başkasının tarlasında kaldıkları için aileye ev yapılması noktasında yardım edilemediğini ifade etti. (M. Sait Çelik - İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir