• DOLAR 32.344
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2240.44
  • ...
Hafızlık yarışması Türkiye finali yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen hafızlık yarışması Türkiye finali Erzurum'da yapıldı.

Kur'an kurslarında yaklaşık 5 bin erkek öğrenci arasında yapılan elemeler sonucu finale kalan 7 hafız, dereceye girebilmek için yarıştı.

Tarihi Lalapaşa Camii'nde gerçekleştirilen finalde Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin konuşma yaptı.

Finalistlerin önce yaklaşık 5 bin öğrenci arasından, ardından ilgili komisyonlar tarafından tespit edilen 33 hafız içerisinden seçilerek buraya geldiğini söyleyen Şahin, Kur`an-ı Kerim`in hayata ışık tutması gerektiğini belirtti.

Kayıtlara göre, Türkiye'de 1974 yılından bu yana hafız sayısının 126 bin 508 olduğu bilgisini veren Şahin, “Bu güzel ve büyük bir rakam. Kur`an, sadece lafzı okunmak, sadece lafzen ezberlenmek, hafız olmak için gelmemiştir. Kuran`ı okuyacağız, ezberleyeceğiz, anlayacağız, anlatacağız ve yaşayacağız. Allah, ‘Bu kitap öyle bir kitap ki, bu Kur'an, toplumları hep doğru yola iletir` buyuruyorsa o zaman Kur`an bize ve hayatımıza ışık tutmalı. Okumalıyız, anlamalıyız, yaşamalıyız. İlhamımızı Kur`an`dan almalıyız.” dedi.

Konuşmaların ardından sıralamanın belirlenmesi için kura çeken hafızlar, komisyon tarafından sorulan sorulara cevap vererek Kur`an-ı Kerim okudular.

Yarışmada Hafız Abdurrahman Güvercin birinci olurken, Manisa Akhisar Kur`an Kursu öğrencisi Ahmet Sait İpek ikinci, Düzce Hafız Hasan Erkek Kur`an Kursu öğrencisi Salih Aydın üçüncü oldu.

Dereceye giren hafızlara cumhuriyet altını ve çeşitli hediyeler verildi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir