• DOLAR 32.342
  • EURO 35.213
  • ALTIN 2247.417
  • ...
Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı güven tazeledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büro Memur-Sen Mardin Şubesi’nin 3. Olağan Genel Kongresi yapıldı. Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün toplantı salonunda yapılan kongreye AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, sendikanın üye ve delegeleri, kamu kurumlarının yöneticileri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Seçime Divan seçimi ile başlandı. Divan başkanlığına Bayındır Memur-Sen Mardin Başkanı Abdulsamet Yılmaz, Sağlık-Sen Mardin Başkanı Mustafa Akbaş ve Bem Bir-Sen Mardin Başkanı Ahmet Tulga seçildi.

Divanın oluşturulmasının ardından Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit Unat, bir konuşma yaptı. Katılımcıları selamlayan Unat, "Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanlığı kurulduğu tarihten itibaren tüm sekretaryaları ile birlikte zor şartlarda ve kıt imkânlarla çalışmalarını azimle sürdürmektedir. Sendikamız 57 kurum, 9 bakanlık ve 3 başkanlığa hitap etmektedir. Bu geniş yelpazede kamu çalışanlarımızın özlük haklarının yanı sıra sosyal haklarda da üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürdük." dedi.

Unat, "Gerek yazılı gerekse görsel basın da sendikamızın misyonu, faaliyetlerini siz değerli kamu çalışanlarına ve paydaşlarımıza en doğru, en hızlı şeffaf ve sürdürülebilir bir sendikacılık anlayışı ile anlattık. İlimiz de tüm kamu kuruluşlarında teşkilatlanmamızı tamamlayarak 2013’te 211 olan üye sayımızı öz verili çalışmalar neticesinde 600’e ulaştırdık. Sendikamızca, üyelerimize sağlanan ekonomik ve sosyal alanda bazı faydalardan bahsetmek gerekirse, Mardin Büro Memur Sen çatısı altında bazı firmalar ile indirim anlaşması yapılarak üyelerimize ekonomik olarak katkı sağlamaya çalıştık.” şeklinde konuştu.

Ardından Memur-Sen Mardin İl Başkanı Mustafa Aydın, Mardin Sosyal Güvenlik İl Müdürü Serdar Erdoğan, Mardin Çalışma ve İş Kur İl Müdürü Mehmet Akın, Mardin İl Dernekler Müdürü Celal Demir, Mardin İl Ticaret Müdürü Sadullah Turgut ve Mardin Enerji Bir Sen Mardin Başkanı Mürsel Mirzaoğlu birer konuşma yaptılar.

Denetim ve faaliyet raporları okunup oylamayla kabul edildikten sonra dilek ve temenniler bölümünde Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Necmettin Nas, bir konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından seçime geçildi. Tek liste ile gidilen seçime mevcut başkanı Ümit Unat ve ekibi oy birliği ile seçildi. Unat, son olarak kısa bir teşekkür konuşması yaptı. (M. Salih Keskin – İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir