• DOLAR 32.338
  • EURO 35.176
  • ALTIN 2240.915
  • ...
Düşen uçakla ilgili AB`den açıklama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malta'da kalkışa geçen küçük bir uçağın düşmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybetti. AB Sınır Güvenliği Birimi (Frontex) yetkililerinin uçakta bulunduğuna dair çıkan haberler ise Frontex tarafından doğrulanmadı.

Akdeniz'deki AB üyesi ada ülkesi Malta'da kalkışa geçen çift pervaneli küçük bir uçağın düşmesi sonucu uçakta bulunan 5 kişi hayatını kaybetti. Düştükten sonra alev alan uçaktan yükselen siyah dumanlar gökyüzünü kapladı. Malta'nın başkenti Valletta'dan Libya'nın Misrata kentine gittiği bildirilen uçakta Frontex yetkililerinin olduğu havalimanı birimleri tarafından açıklanmıştı. Ancak daha sonra Frontex'in resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada uçakta kurumun yetkililerinin bulunmadığı bildirildi. Yaşanan kaza sonucu Valletta uluslararası havalimanındaki tüm uçuşlar durdurulurken uçaktaki yolcuların kimlikleri hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Düşen uçağın çift pervaneli ve 19 yolcu kapasiteli Metroliner model uçak olduğu bildirildi.

AB'DEN RESMİ AÇIKLAMA

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Malta'daki uçak kazasında hayatını kaybedenlerin AB yetkilileri olmadığını bildirdi.

Mogherini, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Malta'da kaza yapan uçakta AB yetkilileri yoktu. Uçuşun, AB faaliyetleriye hiçbir ilgisi bulunmuyordu." dedi.

Malta'daki Luqa Uluslararası Havaalanı'ndan Libya`nın Misrata kentine gitmek için havaalanan iki pervaneli metroliner tipi uçak, kalkıştan kısa bir süre sonra henüz belirlenemeyen nedenle havaalanı yakınındaki alana düşmüştü.

Malta'nın yüksek tirajlı gazetelerinden Times of Malta, uçaktaki 5 kişiden kurtulan olmadığını yazmıştı. Malta Today gazetesi ise, düşen uçağın Lüksemburg'a ait olduğunu ve teyit edilmemiş bilgilere göre, içinde AB ve ABD'ye bağlı askeri yetkililerin olduğunu yazmıştı.

İHA/AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir