• DOLAR 32.343
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2238.205
  • ...
Soylu: ByLock yanlışlıkla indirilemez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milletvekillerinin yoğun olarak yönelttiği sorular arasında, FETÖ`cülerin kendi aralarında haberleşme için kullandıkları ByLock yazılımına ilişkin veriler başı çekti.

SULANDIRILIYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, sorular üzerine yaptığı açıklamada, ByLock`un 17 - 25 Aralık sürecinden sonra tespitinin yapıldığını kaydererek, “İnternet tabanlı ya da internet üzerinden indirilen bir program. Tespitlerimize göre örgüt bu sistemi Eylül 2014`e kadar kullandı. Daha sonra kendilerinin izlendiği şüphesiyle Türkiye üzerinden değil, dünyada VPN üzerinden kullanmaya başlıyorlar. Bu öyle bir program ki bunu öyle herhangi birisinin indirip kullanması mümkün değil. Yani yanlışlıkla telefonuma indirilmiş falan bunlar doğru değil, çünkü böyle olması mümkün değil. ByLock konusu sulandırılmaya çalışılıyor” dedi.

58 KULLANICI TESPİT EDİLDİ

ByLock`un dünyada başka bir ülkede kullanılan bir sistem olmadığını vurgulayan Soylu, ilk etapta 18 bin kullanıcının tespit edildiğini belirterek, “Buna birinci ByLock diyoruz. İkincisinde ise 40 bin kullanıcı tespiti var. Ancak 2. ByLock dediğimiz olayda operatörden kaynaklanan bir endişe sebebiyle bu 40 bin rakamı şu anda tekrar gözden geçiriliyor” diye konuştu. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir