• DOLAR 32.34
  • EURO 35.172
  • ALTIN 2242.228
  • ...
'Ortaokullar bölge değerlendirme toplantısı' yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran başkanlığında Batman merkezindeki ortaokul müdürlerinin katılımıyla “Ortaokullar Bölge Değerlendirme Toplantısı” gerçekleşti. Petrol Ortaokulunda gerçekleşen toplantıda, eğitim ve öğretim ile ilgili genel hususlar görüşüldü. MEB Eğitim Bölgeleri ve Eğitim Kurulları Yönergesi’nin ilgili maddeleri okundu, hazırlanan sinevizyon gösterisi izlendi.

2016 TEOG sonuçlarını değerlendiren ve 2017 TEOG sınavı için alınacak tedbir ve önerilere riayet edilmesini okul müdürlerinden isteyen İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran; “Öğrencilerin okula devam devamsızlığına dikkat edelim, aynı zamanda Yetiştirme ve Destekleme Kurslarına öğrencilerin devamını mutlaka sağlayalım. Okullarımızın temizlik ve güvenliği konusunda azami hassasiyet gösterelim, rehberlik servisini en iyi şekilde çalıştıralım rehber öğretmenlerimiz eğitim döneminde mutlaka her öğrenci ile görüşerek size rapor sunsunlar. Bünyesinde anasınıfı bulunan ortaokullarımız bölgelerindeki okul öncesi çağdaki çocukları okul öncesi eğitime kazandırma çalışmalarını sürdürsün. Okul veli işbirliğini en üst seviyede tutarak okul öncesi okullaşma oranını arttırabilir, öğrenci devamsızlığını önleyebilirsiniz. Sosyal etkinlikler kapsamında TUBİTAK Bilim Şenliği, Kutlu Doğum, ortaokullar arası bilgi yarışmalarına tüm okullarımız katılmalı.” dedi.

“Suriyeli öğrencilerin eğitim hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik toplantı”

Ayrıca Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 2014/21 sayılı Genelgesi kapsamında Batman’da bulunan yabancı öğrencilere yönelik eğitim hizmetlerinin artırılması ve ileriye dönük planlama yapılabilmesi amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğünde toplantı yapıldı. 

Toplantıda kentte bulunan Suriye uyruklu öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarının karşılanması ve eksikliklerinin giderilmesi amaçlandığı belirtildi. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran toplantıda, “Hiçbir çocuğun eğitim-öğretim dışında kalmamasını sağlamak ve dostluğumuzu pekiştirmek temel hedefimizdir.” diye konuştu.(İLKHA) 











Bu haberler de ilginizi çekebilir