• DOLAR 32.344
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2238.88
  • ...
Çocuklar ve gençler camilere akın ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`nin birçok şehrinde “Müslüman Gençlik Haftası”, “Sabah Namazı Buluşmaları”, “Çocuk Cami Buluşması” ve “Haydi Çocuklar Namaza” sloganlarıyla namaz programları düzenlendi.

Çocuk ve gençlerin camilerde bir araya gelmesine vesile olan programlarda, Müslümanlar açısından namaz kılmanın önemi anlatıldı.

Adıyaman`da sabah namazını camide kılma etkinliği

Adıyaman Vahdet Derneği tarafından Yenipınar Camii`nde sabah namazını camide kılma etkinliği düzenlendi.

Her yaştan kişinin katıldığı etkinlikte cami yetkilileri, gençleri sabah namazını camide kılmaya teşvik etmeyi hedeflediklerini söylediler.

Namazın ardından cami cemaatine Vahdet-Der binasında çorba ikram edildi.

Vahdet-Der tarafından her pazar sabah namazını camide kılma etkinliği gerçekleştirileceği belirtildi.

Bursa`da gençler sabah namazında buluştular

Bursa`da İkra Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneğinin (İkra-Der) organizesiyle yüzlerce genç Ulu Cami`de bir araya geldi.

Yoğun katılım nedeniyle Atatürk Caddesi`nde 3 şeritli yolun trafiğe kapatıldığı gözlendi. Namazın ardından İkra-Der Yenidoğan temsilciliğinde gençlere kahvaltı ikramı yapıldı.

İkra-Der Yenidoğan Temsilciliği Genel Sekreteri Yunus Karagöl, yaptığı açıklamada, “Gençlerimizin bu etkinliklere yoğun katılımı bizleri fazlasıyla memnun etmektedir. Gençlerimiz Müslüman kardeşler olarak birlikte olmanın tadını çıkarıyorlar. Bugün yine düzenlediğimiz sabah namazı programında buluşan gençlerimiz İkra-Der Yenidoğan temsilciliği binamızda kendileri için hazırladığımız kahvaltıyı yediler. Daha sonra yapılan sohbeti dinleyen genç kardeşlerimiz, maneviyat dolu bir gün geçirdiler .” dedi.

Adana`da yüzlerce çocuk camilere koştu

Adana`da birçok mahalleden gelen yüzlerce ilkokul öğrencisi, Merkez Camii`nde buluştu.

Öğle namazını cemaatle eda eden çocuklara, caminin ve ibadet etmenin önemi anlatıldı.

Etkinlik hakkında bilgilendirme yapan Murat Kırgıl, çocuklara cami ve ibadet şuuru kazandırmak için böyle bir program düzenlediklerini söyledi.

Kırgıl, “Amacımız, camilerimizi çocuklarımızla buluşturup şenlendirmektir. Böylece neslimizi cami, namaz ve Kur`an-ı Kerim ile taçlandırıp İslami bir hayat tarzına yönlendirmek arzundayız. Peygamber efendimiz gibi çocuklarımıza, gençlerimize namazı, Kur`an-ı Kerim`i ve camiyi sevdirmeye gayret etmeliyiz. Camiler çocuklarla ihya edildiği gibi çocuklarımız da camilerde İslam şuuru ile yetiştirilmelidir. Namaz insanı tüm kötülüklerden alıkoyacaktır. Nasıl ki bir bina direksiz olmaz, namaz da dinin direğidir. Bu yüzden mutlaka çocuklarımıza namazı öğretmeli ve kılmaları için teşvik etmeliyiz.” dedi.

Programa katıldıkları için mutlu olduklarını ifade eden çocuklar ise camilerde Kur`an-ı Kerim okumak ve namaz kılmak suretiyle dinlerini öğrendiklerini belirttiler.

Muş`ta namaz eğitimi alan çocuklara sertifika verildi

Kur'an Nesli Platformu Muş temsilciliği tarafından, bir aylık namaz eğitimi alan 6-10 yaş aralığındaki çocuklara eğitim sertifikası verildi.

Selam-Der binasında gerçekleştirilen törende eğitmen Abdurrahman Anmal kısa bir konuşma yaptı.

Namazın, kulluk vazifelerinin başında geldiğini belirten Anmal, “Allah'a şükrümüzün göstergesi ve kulun miracı namazdır. Minik öğrencilerimiz bugün burada namaz sertifikalarını alarak ilk adımı atmış oldular. İnşallah bundan sonra evlerinde, camilerde namazlarını dosdoğru kılarak Allah'ın sevgili kulu olmaya gayret edecekler. Biz bir aydır Allah`ın razı olacağı bir neslin temelini atmak için çaba sarf ettik. İnşallah çocuklar bundan sonra aksatmadan namaz kılarak Allah`a şükredenlerden olurlar.”  şeklinde konuştu.

Mersin`de ‘Haydi Çocuklar Namaza` etkinliği

Bilge Eğitim-Der Mersin Şubesinin çocuklara bir ay boyunca verdiği namazı öğretme ve sevdirme eğitiminin bitmesinin ardından etkinlik düzenlendi.

Etkinlik kapsamında dernek binasından başlayıp Dernek Camii`ne kadar yürüyen çocuklar, “Namaz Dinin Direğidir”  ve “Namazımı Kılıyorum” şeklinde pankartlar taşıdılar.

Bilge Eğitim Der Yönetim Kurulu Üyesi Veysi Yumlu, çocuklara namaz hakkında kısa bir konuşma yaptı. Yumlu`nun konuşmasının ardından çocuklar cemaatle öğle namazını eda ettiler.

Öğle namazının ardından çocuklara eğitim sertifikaları verildi.

Mersinli gençler sabah namazında buluştular

Mersin`de merkez Ulu Camii`de birçok genç, sabah namazında buluştu. Namaz sonrası imamın sohbetini dinleyen gençler, hep birlikte kahvaltı yaptılar.

“Dünya Müslüman Gençlik” haftası münasebetiyle sabah namazı etkinliği düzenlediklerini belirten gençler, “Buna benzer etkinlikleri devam ettirmeyi düşünüyoruz. Özellikle sabah namazlarında buluşmayı hedefliyoruz.” dediler.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, sabah namazı buluşmalarına katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, sabah namazı buluşmaları kapsamında Sultanahmet Camii'nde gençlerle bir araya geldi.

“Cihannüma İstanbul Buluşmaları” etkinlikleri kapsamında sabah namazı kıldıran Görmez, ardından gençlere hitap etti.

Sabah namazının faziletinden bahseden Görmez, “Namaz Allah`la konuşmaktır, buluşmaktır. Fatiha da Allah ile diyalogdur. Namaz, Rabbimizle günde 5 defa bulaşmaktır. Gençler, sakın namazı ertelemeyin. İbadetin en güzel vakti gençliktir.” dedi.

Allah'ın, hidayeti isteyene verdiğini dile getiren Görmez, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Kalpler ancak Allah'ı anarak, hatırlayarak huzur bulur. Bu, şu manaya gelmesin. Zikir, elimize tespihi alıp, caminin bir köşesinde ‘Allah, Allah, Allah` demekten ibaret değildir. Elbette bu da muhteşem bir şeydir ama dört duvar arasında kendimizle baş başa kaldığımızda Allah`ı hatırladığımızda, işte o da Allah`ı zikirdir. Allah kalbimizi zikrinden ayrı bırakmasın.”

Program, katılımcılara çorba ikram edilmesiyle sona erdi. (Ferit Gölgül/Zeki Aras/Ayetullah Tarhan-İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir