• DOLAR 32.366
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2325.172
  • ...
Kızıltepe`de `Gözümün Nuru Namaz` etkinliğine yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur`an Nesli Platformu Kızıltepe koordinatörlüğü tarafından “Gözümün Nuru Namaz" etkinlikleri kapsamında bir program düzenlendi. Programa konuşmacı olarak katılan Mehmet Göktaş Hoca, namazın önemine dikkat çekti.

Sunumunu Furkan Yalçın ile Ömer Faruk Çolpo`nun yaptığı program, Furkan Yalçın`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra Namaz ile ilgili, sinevizyon gösterimi yapıldı ve ardından kız ve erkek ilahi gruplarının okudukları şiirler ve ilahilerle devam etti.

Kur'an Nesli Platformu Kızıltepe Koordinatörü Mahmut Akın, bu yıl Kur`an Nesli Platformu tarafından ekim ayının namaz ayı ilan edildiğini belirterek, “Bu çerçevede Türkiye genelinde birçok etkinlik düzenledik. Kızıltepe olarak 6 mahallemizde 6-10 yaş arası çocuklarımıza abdestin nasıl alınacağını, namaz kılmayı ve temel dini bilgileri öğrettik. Peygamberler çocuklarına imandan sonra namaz kılmayı emretmektedir. Bu yüzden namaz gerçekten çok önemlidir.” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Mehmet Göktaş Hoca, Türkiye`nin batısındaki çocukların Kızıltepe`nin erkek ve kız çocuklarını taklit edeceklerini söyledi.

Göktaş, “Hiç böyle bir sahneyle karışılacağımı tahmin etmiyordum. Şu anda kendimi cennette hissediyorum. Bu günahsız pırıl, pırıl yavrularımız cennetin gülleridir. Allah`ın izniyle göreceksiniz bu ülkenin çocukları Kızıltepe`nin yavrularını erkek ve kız çocuklarını taklit edecekler. Nasıl ki şu anda Türkiye`nin birçok yerindeki kızlarımız, Batman`daki medreselerde mezun olan yavrularımızı taklit ediyorlarsa Türkiye`nin her şehrinde biz de Batman`daki, Diyarbakır`daki gibi medrese açacağız diye yarışa girdiler. Göreceksiniz Allah`ın izniyle bu yavrularımızın yaptığını ‘biz de yapacağız yapmalıyız` diye hem namazlarıyla hem böyle mükemmel programlarıyla taklit edilecekler inşallah.”

“Namaz kılmamanın sadece iki şartı var ya ölü ya deli olacaksın”

Namazın ehemmiyeti ile ilgili önemli tavsiyelerde bulunan Göktaş, “Bütün Peygamberlerin ilk ağzından çıkan söz ‘Ey benim kavmim gelin kendisinden başka ilah olmayana ibadet edin.` eğer bir insanın dizleri Allah`ın önünde çökmüyorsa başkalarını önünde diz çökecektir. Eğer bir insan belini Allah`a bükmüyorsa birinin önüne bükecek. Eğer alnını Allah için secdeye koymuyorsa birilerine yalvaracaktır. Başkasının önünde eğilmemek, diz çökmemek için namaza dikkat etmeliyiz.” dedi.

“Savaşta dahi namaz terk edilmemiş, kılınmıştır”

“Nisa suresinde Allah-u Teâlâ, Resulüm diye buyuruyor; savaşta ‘Sen arkaya çekil onlara namaz kıldır. Bir grup gelsin senin arkanda namaz kılsınlar bir rekât kılınca hemen gitsinler ötekiler gelsin.` Dikkat edin namaz bu kadar önemlidir. Savaşta bile terk edemezsin namazı. Namaz zannedildiğinden çok çok önemlidir. Onun için namaza önem vermeliyiz. Namaza önem vermek için namazı sevmemiz lazım. Namazı seve seve kılmamız lazım. ‘Gözümün aydınlığı, gözümün nurudur namaz` diyor efendimiz.. Bizim de gözümüzün nuru olmasa hep yük olur sırtımızda, namazı sevmeliyiz.”

Program sonunda çocukların eğitmenlerine plaket takdim edilirken, çocuklara ise çeşitli hediyeler verildi. Yapılan duanın ardından program sona erdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir