• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Bu tür programlar Müslümanların uyanışına sebep olacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad`ul Ulema) tarafından düzenlenen 2`nci Kürdistan Âlimleri Buluşması, devam ediyor. Program hakkında düşüncelerini anlatan araştırmacı-yazar Sebahaddin Hamidi, bu tür programların Müslümanların uyanışına vesile olacağını söyledi.

Dine bakışın yüzeysel olduğu bir zamanda Müslümanların birliğine yönelik bu tür buluşmaların sevindirici olduğunu belirten Hamidi, “Bu, Allah`ın bizlere yüklediği bir sorumluluktur aynı zamanda. Çünkü bu tür programlar, Müslümanların uyanışına sebebiyet verecek. Gerçekten bugün coğrafyamız içerisinde sıkıntı çeken kesimin Müslümanlar olduğu fikrine hepimiz katılıyoruz.” dedi.

Allah`ın, insanlar içerisinde iyilikleri emredip kötülüklerden sakındıran bir topluluğun bulunmasını istediğini hatırlatan Hamidi, sözlerine şöyle devam etti:

“İnsanları, içlerinde bulunduğu skolastik bataklıktan ve yanlışlardan kurtaracak bir grup, bir kavim bulunsun diyor yüce Allah. Allah, bu işi üstlenenlerin hepsinden razı olsun. İnsanların yollarını şaşırdıkları, ne yaptıklarını bilemedikleri bir hayatı yaşıyor olmaları, İslam`ı yaşamamalarından kaynaklanıyor. Yeryüzü sathında yaşayan ve Müslüman olduğunu bilen bu insanların birlikteliklerini sağlamaları lazım. Çünkü bize Yahudi`den, Hıristiyan`dan, tağutlardan, kâfirlerden, bu rejimi savunanlardan hayır gelmeyeceğini biliyoruz.”

Hamidi, bu tür programların Müslümanların uyanışına vesile olmasını temenni ederek, “Allah, ‘Hıristiyan ve Yahudileri dost edinmeyiniz. Onlardan size müttefik, yardımcı olmaz.` diyor. Bizim dostlarımız Allah, peygamberi, namaz kılan, zekât veren, rükuya varan Müslümanlardır. Bu tür programların ve bir araya gelişlerin İslam ümmetinin uyanışına vesile olmasını yüce Allah`tan diliyoruz. Bu tür programların daha sık bir şekilde ve daha geniş kesimleri kapsayacak platformlarda yapılmasını canı gönülden arzu ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (M. Salih Keskin/Mahsum Tunç–İLKHA)


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir