• DOLAR 32.33
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2301.135
  • ...
2. kürdistan Âlimler Buluşması başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Canlı izlemek için tıklayın

Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) tarafından Türkiye, İran, Irak ve Suriye Kürdistan'ındaki âlimlerin katılımıyla gerçekleşen ''2'nci Kürdistan Âlimleri Buluşması' başladı.

Geçen yıl düzenlenen Kürdistan Âlimleri Buluşması kararlarının pratiği olarak düzenlenen buluşmanın ikincisi saat 10.00'da İttihad'ul Ulema Genel Merkezi'nde başladı.

2 gün 4 oturum şeklinde gerçekleşecek buluşmaya, Türkiye, İran, Irak ve Suriye Kürdistan'ından çok sayıda âlim katıldı.

Sunuculuğunu Fatih Akman`ın yaptığı oturumda İttihad'ul Ulemanın faaliyetlerinin yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından bölgenin önde gelen âlimleri selamlama konuşmaları yaptılar.

İdris Heme Murat`ın moderatörlüğünü yaptığı oturumda ‘Müslüman Kürtlerin Tarihi Serüveni Ve Değerlendirilmesi` Ahmet Mirza Enguşi, ‘Kürtleri sorun haline getirmenin kaynağı, sebepleri ve ulaşılmak istenen hedefler` konusunu Molla Nevzat, ‘Emperyalizmin Kürdistan`a yönelik emelleri ve buna karşı alınabilecek tedbirler` konusunu Hüseyin Tibaş, ‘Kürdistan`ı seküleştirme çabaları` konusunu Araştırmacı Yazar Abdulkadir Turan, ‘Kürtlerin İslami ve insani hakları` konusunu da Mola Beşir Şimşek anlatacak. (M. Hüseyin Temel, M. Sıddık Bilge, M. Sait Çelik – İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir