• DOLAR 32.533
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2431.082
  • ...
İdil`deki kuyumcu cinayeti davası sanıklarına ceza yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak`ın İdil İlçesi`nde 24 yaşındaki kuyumcu Osman Hacı Muratoğlu`nun öldürülmesi ve altın dolu 2 çantasının gasp edilmesi ile ilgili Midyat Adliyesi`nde görülen dava sonuçlandı.

Şırnak`ın İdil İlçesi`nde geçen sene Haziran ayında evinin önünde altın dolu 2 çantası gasp edilen 24 yaşındaki kuyumcu Osman Hacı Muratoğlu`nu öldürdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan Midyatlı geçici köy korucu başı N.İ. ve korucu F.A. ile tutuksuz yargılanan H.S.`ye ceza yağdı.

Midyat Ağır Ceza Mahkemesi`nde ‘Tasarlayarak Adam Öldürmek` suçlamasıyla 7 Ocak 2016 tarihinde açılan davanın 12`nci duruşmasında kararı açıklayan mahkeme başkanı, tutuklu sanık 36 yaşındaki N.İ.`ye ‘tasarlayarak adam öldürmek` suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, altınları yağmalama suçundan 13 yıl, yaralama suçundan 4 yıl, silah bulundurma suçundan 7 yıl hapis ve 20 bin TL para cezasına çarptırıldığını belirti.

Tutuklu  sanık 30 yaşındaki F.A.`ya ise, olayda kullanılan silahın satışından 10 yıl 6 ay hapis ve 30 bin TL para cezası verildi.

Tutuksuz yargılanan sanık 38 yaşındaki H.S.`ye de ‘tasarlayarak adam öldürmek` suçundan 16 yıl, yağmalama suçundan da 6 yıl ay hapis cezası verildi.

Firari sanık Suriye uyruklu M.O`nun ise yargılanması yapılmadığından herhangi bir ceza verilmezken, hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Duruşmanın ardından tutuklu yargılanan N.İ. ve F.A., Midyat M Tipi Kapalı Cezaevi`ne gönderildi.    (Süleyman Tunç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir