• DOLAR 32.382
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2326.088
  • ...
`Âlimlerimiz Suriye`ye daha fazla sahip çıkmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye, İran, Irak ve Suriye Kürdistan'ındaki âlimlerin katılımıyla gerçekleşen 2`nci Kürdistan Âlimleri Buluşması, açık oturumlarla devam ediyor. Buluşmaya Suriye Kürdistanı`ndan katılan Abdurrezak Halef, İLKHA`ya konuştu.

"Âlimlere düşen vazife ve mesuliyet çoktur"

Bu tür buluşmaların çok değerli ve önemli olduğunu belirten Hale, "Bu buluşmalar çok değerli ve önemli buluşmalardır. Sürekli olması gereken, devam etmesi gereken buluşmalardır.  Çünkü Müslümanların sorunları haddinden fazladır ve bir hayli fazla zulümler yapıldı. Bundan dolayı âlimlere bu dönem de bir hayli vazife düşmektedir. Âlimlere düşen vazife ve mesuliyet çoktur. Fakat vazife ve mesuliyet ne kadar fazlaysa derecesi ve kıymeti de o kadar fazladır. Bundan dolayı âlimler bu toplum için bir araya gelmeli ve gerekli olan şeyleri yapmalıdırlar." dedi.

"Suriye herkesin meselesidir"

Suriye meselesinin herkesin meselesi olduğunu söyleyen Halef, "Suriye herkesin meselesidir. Bugün bütün Avrupa bir olmuş ve her yer de Müslümanlara düşmanlık yapıyorlar. Bu düşmanlık ne kadar fazla olursa âlimin mesuliyet ve vazifesi de artıyor. Suriye Kürdistan ve Suriye de bu ümmetin bir parçasıdır. Bundan dolayı âlimler bu meseleye sahip çıkmalılar. Âlimlerin bu konudaki mesuliyeti ve sorumluluğu ağırdır. Bunun çaresi de âlimlerin birlik ve beraberliğidir. Bu birlik ve beraberlik ayette de geçmektedir. Âlimler bu konuda halka sahip çıkmalılar." diye konuştu.

"Müslümanların hepsi kardeştir"

Tüm Müslümanların kardeş olduğuna değinen Halef, "Kim olursa olsun fark etmez. Kürtler de Müslümandır. Bugün bize rehberlik eden Kur'an ve sünnet var. Buna göre hareket etmeliyiz. Eğer sen bugün sen İslam adına birine zulüm edersen bu olmaz. Çünkü İslam`ın verdiği haklar Kürtler için ve herkes için geçerlidir. Niye birileri kalkıp sana anadil hakkını vereceğiz diyemez. Çünkü o dil hakkını o değil Allah bana vermiş. Ümit ediyoruz ki bu toplantı İslam ulemasına temel olur. Bu temel olmayla inşallah ulema Müslümanlar için bir yol gösterici olurlar." dedi. (M. Salih Keskin/Mahsum Tunç – İLKHA) 






 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir