• DOLAR 32.576
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2496.486
  • ...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) tarafından düzenlenen 2`nci Kürdistan Âlimleri Buluşmasının ikinci oturumunda selamlama konuşması yapan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, ümmetin bu manzarayı beklediğini söyledi.

Ümmetin Brüksel, New York ve Lozanlarda yapılacak toplantılardan bir şey beklemediğine vurgu yapan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Göktaş, ümmetin yegâne kurtuluşunun bu toplantıda olduğunun altını çizdi.

"Şu anda yeryüzünde Rabbimizin hoşuna gidecek, Rabbimizi sevindirecek en güzel manzaralardan birini oluşturuyorsunuz." diyen Göktaş, "Bu ümmetin hasretle görmek istediği bir toplantıdır. Diyarbakır buna benzer ne güzel fotoğraflar sergiledi. En çetrefilli zamanlarda Diyarbakır istasyon meydanında, newroz meydanında Allah-u Teala`yı sevindirecek öyle güzel fotoğraflar sergiledi. Bu ümmet bu manzarayı bekliyor. Bu ümmet Brüksel, New York'ta, Lozanlarda yapılacak toplantılardan bir şey beklemiyor. Bu ümmet Diyarbakır ve benzeri yerlerde yapılacak toplantıları hasretle beklemektedir. Ümmetin kurtuluşu buradadır." dedi.

"Ulema meydanlara inmelidir"

Ümmetin gözünün bu toplantıda olduğunu ifade eden Göktaş, "Bu ümmetin Peygamberinin en güzel görevlerinden biri de ümmetin üzerine rahmet kanatlarını sermesiydi. Hicrette  ve savaşta koruyordu Müslümanları. O bugün yok. Onun yerine siz geçmiyorsanız o Peygamberi kim temsil edecek. Zalimler mi, gaddarlar mı temsil edecek? Ümmetin gözü sizde, sizin sıcak kanatlarınınız altında. Ümmetin kurtuluşu ABD, Rus, Fransa`nın uçaklarının altında değil; ümmetin âlimlerinin merhamet kanatlarının altındadır. Onun için şunu söylüyoruz; ulema meydanlara inmelidir. Meydanlar ulemalarını çıkarmalıdır. Ümmetin yegâne kurtuluşu buradadır, bu toplantıdadır. Siz kanatlarını açtıkça bu ümmet Allah`ın izniyle kurtuluş hiç te uzak değildir. Rabbim sizleri bunlara vesile kılsın." şeklinde konuştu. (M. Hüseyin Temel, M. Sıddık Bilge, M. Sait Çelik – İLKHA) 








 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir