• DOLAR 32.597
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2407.712
  • ...
Şanlıurfalı gençler sabah namazında buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa’nın merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Yakubiye mahallesinde İslami hizmetlerini sürdüren Yakubiye Eğitim ve Kültür Derneği (Yakubiye-Der) her hafta olduğu bu hafta da “Haydi Gençler Sabah Namazına” programı düzenledi.

Her hafta farklı camilerde düzenlenen programda çoğunluğu gençlerden oluşan Yakubiye-Der üye ve gönüllüleri bir araya gelerek sabah namazını cemaatle kılıyor.

Program kapsamında bir araya gelen Yakubiye-Der üye ve gönüllüleri, Balıklıgöl Platosunda bulunan Mevlid-i Halil (Dergâh) Camisinde sabah namazı kıldı. Namazın ardından camiden çıkan gençler cami avlusunda birbirleriyle musafaha etti.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelip sabah namazını Dergah Camisinde kılan HÜDA PAR Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, namaz çıkışı duygularını İLKHA’ya paylaştı.

Gençleri sabah namazında buluşmalarından dolayı tebrik eden Elibüyük, dindar bir neslin camilerde  yetişeceğine dikkat çekti.

Elibüyük, “Şanlıurfa’nın manevi havasını hissetmeye çalıştık. Sabah namazını Dergâh Camisinde kıldık. Tavsiyem odur ki, imkanı olanların Şanlıurfa’ya gelip bu havayı teneffüs ederek bu hazzı yaşamalarıdır. Gençlerin burada sabah namazında buluşmaları daha bir anlamlı, bu kardeşlerimizi tebrik etmek lazım. Sabah namazını toplu halde gelip burada kılmaları takdir edilecek bir olaydır. Kur’an Nesli Platformu’nun bu vesileyle Ekim ayını Namaz ayı ilan etmesi ve bunlarla ilgili etkinlikler düzenlemesi gençlerin de farklı zamanlarda, farklı yerlerde sabah namazında buluşmaları ayrıca takdir edilecek bir şeydir. Eğer dindar bir nesil yetiştirilmek isteniyorsa bu dindar neslin, ancak camilerde yetiştirileceğine, bu gençlerin camilere çekilerek, camilerde alacakları eğitimlerle yetişeceğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu tür programların devam edeceğini söyleyen Yakubiye-Der başkanı Fatih Karakaş ise, “Genç kardeşlerimizle onuncu haftadır bir araya geliyoruz. Sabah namazının hazzını yaşıyoruz. Malum olduğu üzere Kur’an Nesli Platformu bu ayı ‘Namaz Ayı’ olarak ilan etmişti. Bu kapsamda bizler de namazın bir diriliş olduğunu düşünerek destek verdik. Namazı hayatının her anına yayıp katılım gösteren tüm kardeşlerimden Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Yakubiye-Der üye ve gönüllüleri Eyyübiye Belediyesi tarafından ücretsiz sunulan çorba ikramından sonra Yakubiye Derneğinde “Müslüman Kişiliğinin Geliştirilmesi” konulu bir sohbet yapıldı.

Program yapılan dua ile son buldu. (Ramazan Casuk-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir