• DOLAR 32.377
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Erzurum polisi ne yapmaya çalışıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Atatürk Üniversitesi Hür Nida Gençlik Kulübü üyelerinin camiye sabah namazına gittikleri sırada polis tarafından sözlü tacize uğrama, görüntüye alma, sorguya alarak fişleme gibi hukuk dışı uygulamalara tabi tutuldukları iddia edildi.

Hür Nida Gençlik Kulübü üyeleri polisin sergilediği tavra tepki göstererek düzenledikleri basın açıklamasıyla yaşananları anlattı.

Basın açıklamasını okuyan Hür Nida Gençlik Kulübü Mehmet Zülfü Karadeniz, kulüp üyeleriyle birlikte sabah namazında buluşmayı kararlaştırdıklarını ve bu sabah Erzurum`un merkezi ilçesi Palandöken`in Adnan Menderes Mahallesi`nde bulunan Pirali Camii`ye gittiklerini belirtti.

“Gereksiz yere, bize oturduğumuz yer, memleketimiz ve okuduğumuz bölümleri soruyorlardı”

Yaklaşık 25 kişiden oluşan üye gençlerle, gruplar halinde camiye gittikleri sırada çevik kuvvet polisleri tarafından önlerinin  kesildiğini söyleyen Karadeniz, yaşadıkları hukuksuzlukları şöyle anlattı: “Caminin girişinde tam teçhizatlı polis ekipleri vardı. Camiye gittiğimizde adeta bizi bekliyorlardı. Bizleri, tek tek kameraya alıp GBT sorgusuna aldılar. Gereksiz yere, bize oturduğumuz yer, memleketimiz ve okuduğumuz bölümleri soruyorlardı. Bizim gençlerimiz dışında camiye gelen diğer kişilere herhangi bir şey sormuyorlardı. Nedenini sorduğumuzda, “Onların yaşları geçmiş, ne çıkarsa siz gençlerden çıkıyor.” şeklinde bir cevap verdiler.”

Üyelerinden birinin, “Sizin bu yaptığınız uygulamayı eskiden FETÖ`nün polisleri yapıyordu” diyerek tepki gösterdiğini aktaran Karadeniz, polisin bunun üzerine, “Olayı çarpıtmayın, burayı terk edin, gidin.”  dediğini belirtti.

“Namaz çıkışında da sözlü tacizleri sürdü”

Daha sonra kulüp üyeleriyle birlikte camiye girip namaz kıldıklarını söyleyen Karadeniz, çıkışta da polisin sözlü tacizinin sürdüğünü ifade ederek, “Namazdan sonra gençlere yönelik çorba ikramımız vardı. Çıkışta polisler alay edercesine, “Bizi de götürün, bizi de götürün!” sözlerini sarf ettiler. Sanki, daha önceden telefonlarımızı takibe almışlar ve ne yapacağımızı biliyorlardı. Biz caminin bulunduğu mahallede oturuyoruz. Gençlerimizden normal olarak da sabah namazına gidenler var. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştık.”

Yapılan uygulamamanın, akıllara, “Erzurum emniyeti içerisinde FETÖ`nün polisleri mi var.” sorusunu getirdiğini aktaran Karadeniz, “Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından cami gençlik kolları oluşturulurken, camilerde namaz buluşması gerçekleştiren gençlerin, Erzurum Emniyet tarafında algı operasyonları ile camiden uzaklaştırarak sindirme çalışmaları, aklımıza FETÖ mensubu polislerin yaptığı uygulamaları getiriyor.” diye konuştu.

Karadeniz, son olarak yetkililere seslenerek bu tür anlamsız uygulamalara son verilmesine çağrısında bulundu. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir