• DOLAR 32.482
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2420.09
  • ...
Sisi, Filistin`in zafer kazanmasını engellemiş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail`de yayın yapan Haaretz gazetesine konuşan işgal ordusu eski komutanlarından “Gadi Shamni” İsrail`in Gazze`deki grupların çok sayıda talebini kabul etme hususunda karar verdiğini, ancak Sisi`nin buna engel olduğunu söyledi ve şunları ekledi: “Eğer Sisi olmasaydı o savaş İsrail hükümeti ve İsrail ordusu açısından çok kötü bir şekilde sonuçlanırdı.”

İsrail`in son savaşta Gazze`deki tünellere müdahale edemediğini, ancak daha sonra Sisi yönetiminin çabalarıyla bu anlamda da önemli gelişmeler kaydedildiğini ifade eden Gadi Shamni, Sisi`nin de yardımıyla hazırlanan plan sonucunda tünellerin %70`inden fazlasının yok edildiğini belirtti.

“Sisi`nin Hamas`a olan nefreti İsrail`in çıkarına” diyen İsrailli komutan bu nefret sayesinde İsrail`in büyük başarılar elde ettiğini vurguladı.

İsrail`in henüz daha tünellerin yıkımı konusunda dahi kesin bir karara varamadığını, Sisi`nin gelip tünellerin yıkımını desteklemesi sonucunda böyle bir karara vardığını belirten Shamni, Sisi`nin uzun yıllar Mısır`ın cumhurbaşkanlığını sürdürmesini temenni ettiğini belirtti ve bunun İsrail'in ulusal güvenliğinin yararına olduğunu ifade etti. (İslami Analiz)

Bu haberler de ilginizi çekebilir