• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Âlimler Buluşması`yla aramızdaki sınırlar kalkmıştır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İttihad'ul Ulema`nın düzenlediği 2`nci Kürdistan Âlimleri Buluşması`na İran Kürdistanı`ndan katılan Mamoste Hiwa Raşidi, İLKHA'ya konuştu.

İslam ümmetinin en büyük sorunu ve hastalığı şüphesiz ihtilaf olduğunu söyleyen Raşidi, bu ihtilafın şu anda İslam ümmetinin bünyesini çepeçevre kuşattığını ifade etti.

Raşidi, "Bu hastalığın ilacı ise diyalog, empati kurabilmek ve alimlerin birleşmesidir. Vahdet başta Kürtler olmak üzere şu anda sıkıntılarla boğuşan tüm İslam âleminin tek çıkar yoludur. Şüphesiz ki bu gibi buluşmalar ümmetin birleşmesi açısından oldukça önemlidir. Bu buluşmalar, ümmetin aşırılığı bırakıp itidale, savaşı bırakıp barışa tutunması açısından önemlidir. Bu gibi buluşmaların devam etmesi gerekli ve kaçınılmazdır." dedi.

"Sıkıntımız cemaatlerin çokluğu değil vahdetin yokluğudur"

"Bizim sıkıntımız cemaatlerin çokluğu değil vahdetin yokluğudur." diyen Raşidi, "Çünkü sadece bir cemaatin dünyanın her yerinde var olması düşünülemez. Bundan dolayı cemaatlerin birbirlerine karşı anlayış sahibi olması sıkıntıları ortadan kaldırır. Bu buluşma Müslümanlar arasındaki sınırları kaldırmış ve birbirinden haberi olmayan cemaatlerin tanışmalarını, birbirlerinin kültür ve esaslarını öğrenmelerini sağlamış ve onları kaynaştırmıştır. Ayrıca cemaatlerin bu buluşma, cemaatlerin hatalarını ve güzelliklerini görmesi açısından da önemlidir. Hiç şüphe yok ki, bu gibi zaruri buluşmalara katılanlar, geldikleri bu ortamda geniş bir ufuk sahibi olma imkânını elde etmektedirler. Burada bulunanlar, bu buluşma sayesinde hakkında fikir sahibi olmadıkları cemaatleri tanıyabilmiş ve kitaplarını okuma imkanı elde etmişlerdir." diye konuştu.

"Bu buluşma İslam`ın yükselmesi için atılmış ilk hayırlı adımdır" 

İslam dininin kolaylık, merhamet ve barış dini olduğunu anımsatan Raşidi, son olarak şunları söyledi; "Unutmayalım ki; İslam ümmetinin yücelmesi ve eski medeniyetine dönmesi İslam`ı doğru anlamamıza bağlıdır. Zira aşırıcılık, İslam ümmetinin sıkıntılarını çözmediği gibi, İslam`ın yükselmesinin önündeki en büyük engeldir. Allah`ın izniyle bu buluşma, İslam`ı doğru anlama ve anlatma yolunda atılmış ilk hayırlı adımdır." (M. Salih Keskin/Mahsum Tunç – İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir