• DOLAR 32.521
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2419.245
  • ...
3 yıldır pasajda yaşayan Suriyeli ailelerin dramı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 3 yıl önce Suriye`deki iç savaştan dolayı eşleri ve 10 çocuğuyla Kızıltepe`ye yerleşen Abdülaziz Ahmed Helluş ile Hamıd Noh`un hayat hikâyesi yürekleri dağlıyor.

Abdülaziz Ahmed Helluş (35) eşi Şaha Süleyman (25) çocukları Beyan(10), Muhammed(8), Hedil(6), Şam(5), Hasan(3) ile akrabası olan Hamıd Noh(40) eşi Fatma Ahmed Helluş(26) çocukları Esma(8), Muhammed(6), Ahmed(5), Muna(4) ve Meryem (1,5) ile birlikte 3 yıl önce Kızıltepe`ye sığınarak bir pasajda kalıyorlar. 

Hayata tutunmaya çalışan aile reisleri iş bulamayınca Adana`ya çalışmaya giderken eşleri ve 10 çocukları ise İpek Mahallesi Halkalı Caddesi üzerinde bulunan pasajdaki dükkânlarda kalıyor.

Tüm ihtiyaçlarını dükkânda gidermeye çalışan aileler başta lavabo sorunu olmak üzere birçok sıkıntı yaşıyor. Çocuklarına hem annelik hem de babalık yapan anneler çok zor şartlarda yaşadıklarını belirterek kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.

Anne Fatma Ahmed Helluş ve Şaha Süleyman yaşadıkları sıkıntıları İLKHA mikrofonuna anlatarak, hayırsever vatandaşlardan yardım istediler.

“Başımız sokacak bir eve ihtiyacımız var”

12 nüfusla çok zor şartlarda yaşadıklarını belirten Anne Şaha, “3 yıl önce Suriye`deki savaştan kaçarak buraya geldik. Hasekê kentinde evimiz vardı yerle bir oldu bizde mecburen buraya geldik. 3 yıldır bu pasajda yaşıyoruz benim 5 akrabam 5 çocuğu var toplam 12 nüfusuz burada yaşıyoruz. Eşlerimiz burada iş bulamadıkları için Adana`ya çalışmaya gittiler. Hiçbir şeyimiz yok ama Allah büyüktür. Küçük çocuklarımız var ihtiyacımız çok ama en önemlisi başımızı sokacak bir ev istiyoruz. Devletten ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz.” diye konuştu.

“Lavabo olmadığı için sağlık sorunları çok"

Çevrede esnaflık yapan Aslan Atan ise Suriyeli ailelerin yaşadıkları sıkıntıları şöyle anlattı:

“Suriyeli ailelerin barınma sorunu, giyim, yiyecek ihtiyaçları var. Biz esnaf olarak elimizden gelen yardımı yapıyoruz ama yetersiz kalıyoruz. 3 yıldır bu pasajda yaşıyorlar yazın sıcaktan kışın soğuktan çok etkileniyorlar. Lavabo olmadığı için sağlık sorunları çıkıyor. Hastalanıyorlar, perişan durumdalar. Eşleri Adana`ya çalışmaya gitti. Her iki kadın çocuklarıyla yalnız başlarına sıkıntı yaşıyorlar."

Yetkili ve hayırseverlerden Suriyeli ailelere yardım edilmesini isteyen Atan, "Başlarını sokacak bir evleri olsa sıkıntılardan kurtulacaklarını ümit ediyorum. Allah kimsenin başına getirmesin bu hale düşürmesin bugün onlar bu haldeler yarın bizim başımıza da gelebilir. Onlarında bir devleti evleri vardı ama bugün yok. Allah etmesin belki yarın bizim de başımıza gelebilir yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmasını istiyoruz.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir