• DOLAR 32.571
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2426.57
  • ...
İmzasız `terör örgütü` ihbarları değerlendirmeye alınmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

‘Terör örgütleri`yle iltisaklı oldukları iddia edilen kişiler hakkındaki idarelere verilen dilekçelerden; sahibinin adı, soyadı ve imzası ile iş veya ikametgah adresi ihtiva etmeyenlerin ihbarları değerlendirmeye alınmayacak.

Başbakan Binalı Yıldırım imzasıyla Resmi Gazete`de yayımlanan genelgede, dilekçe hakkının, Anayasa ve Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun olmak üzere ilgili mevzuatta düzenlendiği hatırlatıldı.

Genelgede, “Mezkur Kanunun 4'üncü maddesi uyarınca yetkili makamlara verilen dilekçelerde; dilekçe sahibinin adı, soyadı ve imzası ile iş veya ikametgah adresinin belirtilmesi gerekmektedir.” denilerek şu ifadelere yer verildi:

“Terör örgütleri veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplarla mücadele, idarelere dilekçe verilmek suretiyle de desteklenmektedir. Ancak bu kapsamda; söz konusu örgüt, yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu iddia edilen kişilere ilişkin olarak idarelere verilen dilekçelerden; sahibinin adı, soyadı ve imzası ile iş veya ikametgah adresi ihtiva etmeyenler incelenmeyecektir.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir