• DOLAR 32.798
  • EURO 35.054
  • ALTIN 2509.436
  • ...
Roma`da Müslümanlar`dan protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İtalya`nın başkenti Roma`da yaşayan çok sayıda Müslüman, resmi kayıtlı olmayan camilerinin kapatılmasını Kolezyum önünde protesto edip, Cuma namazı kıldı.

Kentin dünyaca ünlü simgesi olan ve turistlerin en çok ilgi gösterdiği mekan olan antik arena Kolezyum, bugün tarihi bir protestoya sahne oldu.

Yaşamlarını Roma`da sürdüren çok sayıda Müslüman, kendilerine ait olan ve resmi kayıtları olmayan semt camilerinin kapatılmasını Kolezyum`un yanındaki İmparator Konstantin Ark`ı önünde toplanarak, Cuma namazı öncesi protesto etti.

Protesto mitinginde yapılan konuşmalarda Müslümanlar, camilerin suç unsuru yerlermiş gibi gösterilmesine karşı çıkarken, bu hususta yasal düzenlemelerin eksikliğinden yakındı.

Roma`nın içinde yer aldığı Lazio Bölgesi Müslüman Dernekleri Koordinasyonu Sözcüsü Francesco Terri de camilerin kapatıldığı bu durumdan çıkmak ve bir an önce camilere ilişkin yasal bir düzenleme istediklerini belirterek, “Allahu Ekber, terörizm değildir. İslam, barış demektir.

Bu meydanın mesajı budur.” dedi.

Protesto konuşmaların ardından yaklaşık 300 kişilik grup, yanlarında getirdikleri sularla meydanda abdest aldıktan sonra hep birlikte Cuma namazını kıldı.

İtalyan emniyet güçleri, son zamanlarda yaptıkları kontrollerde, Centocelle, Tor Pignattara ve Tor Vergata gibi semtlerde kayıt altına alınmadığı gerekçesiyle yasa dışı olarak tanımladığı bazı camileri kapatmıştı.

Öte yandan, Roma`da yaşayan Müslümanların Kolezyum önündeki protesto ve Cuma namazına, İtalya`daki aşırı sağ ve sağ partiler tepki gösterdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir