• DOLAR 32.347
  • EURO 35.152
  • ALTIN 2238.488
  • ...
Abdulkadir Badıllı`nın ölümünde FETÖ şüphesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üstad Beddiüzzaman`ın talebelerinden aynı zamanda Fetullah Gülen ile özellikle Risale-i Nurları sadeleştirme konusunda tartışan Şanlıurfalı Abdulkadir Badıllı`nın ailesi, Ankara`da tedavi gören babalarının FETÖ`ye bağlı doktorlar tarafından öldürüldüğünü iddia edildi.

Konu ile ilgili düzenlenen basın açıklamasına Abdulkadir Badıllı`nın oğlu Sait Badıllı, yeğeni Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve özel doktoru Hasan Karsen katıldı.

Babası ile Fetullah Gülen arasında basında çıkan tartışmaları konu edinen haberleri basınla ile paylaşan Badıllı, Fetullah Gülen`in birçok defa babasını basın üzerinden tehdit ettiğini söyledi.

Babasının ve Üstad Bedüizzaman`ın son dönemde vefat eden diğer talebelerinin ölümünün şüpheli olduğunu belirten Badıllı, yetkililerin bu konuda gerekli araştırmaları yapması gerektiğini söyledi.

Daha sonra konu hakkında söz Doktor Hasan Karsen, merhum Badıllı`nın Şanlıurfa`da ameliyat olduğunda durumunun gayet iyi olduğunu ama şu an FETÖ`den açığa alınan bir doktor tarafından Ankara`ya sevk edildiğini ve Ankara`da iken durumunun aniden kötüleşmesinin kendisini şüphelendirdiğini ve bu durumu ailesiyle paylaştığını söyledi.

Özel Doktoru olmasına rağmen merhum Badıllı`nın tetkiklerinin bulunduğu dosyasının kendisinden alınarak bir daha gösterilmediğini belirten Karsen, onunla ilgilenen doktorun şu an FETÖ`den tutuklu olduğunu söyledi.

Amcası Abdulkadir Badıllı`nın hem Şanlıurfa hem de Türkiye için önemli bir şahsiyet olduğunu ifade eden Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ise bu iddiaların mutlaka araştırılması gerektiğini söyledi. (Osman Gülebak-İLKHA) 

 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir