• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Avrupa Konseyinden Türkiye için üye ülkelere `vize` çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Birliği Konseyi, “Avrupa Konseyi`nin mülteci kararları” başlığı altında yayımladığı raporda, üye ülkelere Türkiye`ye vize serbestisi ilgili olarak verilen tüm taahhütlerin daha fazla ileriye taşınması çağrısında bulundu.

Raporun, ‘Mülteci akımıyla başa çıkmak` isimli alt başlığında ise “Doğu Akdeniz mülteci rotasının denetimi ve sıkılaştırılması” hususunda üye ülkelere çağrıda bulunuldu.

Raporda, Doğu Akdeniz rota durumunun kalıcı stabilizasyonu için Türkiye-AB anlaşmasında daha çok uygulama yapılması ve Doğu Balkan rotası ile beraber ülkelerin desteklenmesine devam edilmesi istendi.

Avrupa Konseyi, yayımladığı raporda şu çağrılarda bulundu:

“-Yunan Adalarına geçenlerin Türkiye`ye geri dönüşü ve Türkiye-AB arasındaki anlaşma çizgisinin bilhassa göç prosedürlerinin verimini hızlıca büyütmek için ivedilikle daha fazla çaba sarf edilmesi;

-Yunanistan`da ki sıcak bölgelere daimi koordinatörlerin atanması;

-İlgili AB kurumlarının belirlediği kaynaklardan Yunanistan`a yardım çağrılarına tüm üye ülkelerin karşılık vermesi;

Türkiye'nin vize serbestliği için üye ülkelere çağrı

-Türkiye`nin vize serbestliği de dâhil olmak üzere, üye ülkelere, yüz yüze verilen tüm taahhütlerin daha fazla ileriye taşınması, vize uygulamalarındaki şüpheli mekanizmanın gözden geçirilmesi için ilgili milletvekillerinin önümüzdeki birkaç hafta içinde davet edilip bir uzlaşı sağlanması.”

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir