• DOLAR 32.345
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2303.51
  • ...
Türkiye ve Irak prensipte anlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başkent Ankara'yı ziyaret eden ABD Savunma Bakanı, Türkiye ve Irak yönetimlerinin Musul'daki Başika kampı ve IŞİD operasyonu için prensip anlaşmasına vardığını duyurdu.

Ankara seyahatinin sonunda gazetecilere açıklama yapan ABD Savunma Bakanı, "Bence prensip anlaşmasına varıldı, şimdi sıra uygulanmasında" dedi.

Carter, sabah ilk olarak Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'la bir araya gelmiş, ardından Başbakan Binali Yıldırım'la buluşmuştu. ABD Savunma Bakanı son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmişti. Carter gün içinde de Ankara'nın Musul operasyonunda olması gerektiğini söylemişti.

Türkiye ve Irak arasında krize yol açan Başika'daki askeri kamp, son bir ayda en önemli gündem maddesi. Bağdat yönetimi, Ankara'dan askerlerini çekmesini istiyor ve Türkiye'yi BM'ye şikayet etti. Bağdat son olarak, Başika'da eğitilen askerlerin komutanlığını yapan eski Musul Valisi Esil Nuceyfi hakkında Türkiye'ye yardım ettiği gerekçesiyle tutuklama kararı çıkardı.

Türkiye ise, kampta herhangi bir değişiklik olmayacağını ve Musul operasyonuna katılacağını birçok kez net bir şekilde ilan etti.

Washington'dan daha önce yapılan açıklamalarda, Musul operasyonuna kimlerin katılacağına Bağdat yönetiminin karar vermesi gerektiği belirtilmişti.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir