• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Şehit Fethi, katledilişinin ikinci yılında rahmetle anılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP/PKK`nin Kobani bahaneli çağrısıyla sokaklara inen örgüt yandaşları, 6-8 Ekim 2014 yılında başta Diyarbakır olmak üzere birçok kentti adeta savaş alanına çevirmiş, fakirlere kurban eti dağıtan Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökgöz gibi onlarca masum Müslüman`ı vahşice katletmişti.

6-8 Ekim olaylarının ardından PKK, saldırılarına devam etmiş 22 Ekim 2014 tarihinde Bingöl`ün Karlıova ilçesinde, HÜDA PAR üyesi Fethi Yalçın`ı da evinin önünde katletmişti.

Şehadetinin ikinci yıldönümünde sevenleri tarafından rahmet ve minnetle anılan Fethi Yalçın`ı, eşi ve kızı ilk defa İLKHA`ya anlattı.

Merhum eşi Fethi Yalçın`ın, Karlıova`da PKK`lılar tarafından evi taranarak katledilen Cengiz Tiryaki`nin şehadetinin ardından, büyük üzüntüye kapıldığını söyleyen Saime Yalçın, eşinin devamlı ölümle tehdit edildiğini belirtti.

"Şehit Cengiz, katledildiği gün sabaha kadar yatmadı"

Saime Yalçın, “Şehit olacağı sanki içine doğmuştu, özellikle Şehit Cengiz, katledildiği gün sabaha kadar yatmadı, sabah kalkıp hayvanların içine gittikten sonra, bana dedi evimizi merkeze götüreceğiz ama şimdilik bazı sıkıntılar olduğu için dursun dedi. Ama onun şahadetinden sonra şehit olacağını anladığını anlamıştım, çünkü şahadetinden önce amca çocuklarına anlatmıştı durumunu. Zaten son zamanlarda çok düşünceli ve gözüne uyku girmiyordu. Dışarıda olup bitenleri asla bana anlatmazdı, sadece bir keresinde gece ona gelen telefonla bayağı uzun konuştu ve kendisine arayanın kim olduğunu sordum. Amcasının oğlunun aradığını söyledi ama daha sonra telefonda bağrışmalardan sonra anladım ki birileri telefonda onu tehdit ediyor. Çok ısrar ettim ama bana ne olduğunu söylemedi.” dedi.

Şehit Fethi`nin, ailesine çok düşkün biri olduğunu söyleyen Yalçın, onun daima komşu ve akrabaları haklarını gözettiğini ifade etti.

Daima fakir bir hayat yaşayan eşinin bu durumdan asla şikâyette bulunmadığını belirten Yalçın, haline her zaman şükrettiğini dile getirdi.

Babası şehit olduğunda henüz 14 yaşında olan ve babasının kabri başında söylediği, “Baba yüzün bugün çok soğuk, kahpece vurdular seni, suçun neydi baba” sözleriyle hafızalara kazınan Sevim Yalçın ise onun örnek bir baba olduğunu belirtti.

Cengiz Tiryaki`nin katledilmesinin ardından merhum babasına sarılarak ağladığını hatırlatan Yalçın, bunun üzerine babasının, kendisine, “Ağlama kızım İnşallah Rabbim herkese bu yolda gitmeyi ve Şehit olmayı nasip eder. Allah yolunda şehit olanlar için ağlanmaz; dua edilir” dediğini aktardı.

"Son zamanlarında sık sık ‘Ben şehit olacağım` diyordu"

Merhum babasını katledişi sırasında evde olmadığını belirten Yalçın, “Babam katledildiği gün yurttaydım, babamın katledilişini hocalarımdan duydum. Son zamanlarında sık sık ‘Ben şehit olacağım` diyordu. Çok derinlere dalıyordu.  ‘Baba senin neyin var?` diye sorduğumda konuyu hemen değiştirmeye çalışıyordu. Babam Allah yolunda şehit oldu, İnşallah Rabbim bize de nasip eder, Allah`ın izniyle inşallah bize şefaatçi olur.” diye konuştu. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir