• DOLAR 32.392
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.9
  • ...
Yüzlerce çocuk namazla buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur`an Nesli Platformunun, ekim ayını “namaz ayı” ilan etmesinin ardından Mardin`in Kızıltepe ilçesinde 6 ile 10 yaş arasında yaklaşık 200 çocuğa namaz eğitimi verildi.

“Gözümün Nuru Namaz” etkinliği kapsamında verilen eğitimler, 21 gün boyunca devam etti.

Namaz eğitimi programı, Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş`ın da katılacağı etkinlikle son bulacak.

Konu hakkında bilgilendirme yapan Kur`an Nesli Platformu Koordinatörü Mahmut Akın, ilçedeki 6 mahallede çocukların eğitim programına katıldıklarını söyledi.

Akın, “6 ile 10 yaş arası yaklaşık 200 çocuğumuza namazı sevme, sevdirme ve alıştırma eğitimi verdik. Katılım güzeldi. Çok güzel, verimli geçti. Çocuklar namazla buluştu. Abdest almayı ve namaz kılmayı öğrendiler. Namazın dindeki yeri başın vücuttaki yeri gibidir. Nasıl ki bir vücut başsız yaşamıyorsa din de namazsız yaşanmıyor. Allah, Kur`an-ı Kerim`in birçok ayetinde namaz kılmayı emretmektedir. Namaz ibadeti, bütün peygamberlerin ortak ibadetidir. O yüzden biz de çocuklarımıza namazı öğrettik. Eğer bir toplum namazı kılmıyorsa çökmeye mahkûmdur. Çünkü peygamberimiz, ‘Namaz dinin direğidir` buyuruyor. Elhamdülillah, halkımız da teveccüh gösterip çocuklarını gönderdiler.” dedi.

Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür eden Akın, yarın saat 19.30`da gerçekleştirecekleri etkinliğe tüm ilçe halkını davet etti.

Namaz eğitimi programına katılan öğrenciler ise böyle bir programda bulundukları için sevinçli olduklarını belirttiler.

Akranlarına böyle programlara katılma tavsiyesinde bulunan Fatimetüzzehra Mecit, “Arkadaşlarımız dışarıda oyun oynarken biz burada İslam`ın şartlarını öğrendik. Bu vesileyle hem öğrendik hem eğlendik. Böyle programlar çok güzeldir. Bütün çocuklara tavsiye ediyorum. Hocalarımız bize abdesti, namazı öğrettiler. Allah hepsinden razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Kur`an-ı Kerim`den kısa süreler öğrendiklerini dile getiren Şeyma Yalçın ise “Kısa süreleri öğrendim. İslam`ın, imanın şartlarını öğrendim. Hadis ezberledim. Bu kadar güzel olacağını tahmin etmiyordum. Tüm çocuklara tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)

 












 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir