• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Muş Valiliğinden 'okul güvenliği' açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz yıl Muş Valiliği tarafından eğitim kurumları ve çevresinde eğitim faaliyetlerini olumsuz etkileyecek ve öğrencileri rahatsız edecek olayların önlenmesine yönelik alınan karar kapsamında, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı içerisinde de çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Konuyla ilgili Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, alınan kararlar doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğünce 23 Eylül 2016 tarihinden itibaren okul çevrelerinde değişik tarihlerde yapılan 7 denetlemede, okulla ilişiği olmadığı halde okul çevresinde tespit edilen 140 şahıs hakkında işlem yapıldığı belirtildi.

Açıklamada "140 şahsın GBT kontrolü yapılmış, yapılan kontrollerde üzerinde maksat dışı bıçak taşıdığı tespit edilen yaşı küçük bir şahıs ve okulla ilişiği bulunmadığı tespit edilen yaşı küçük 2 şahıs gerekli işlemleri için Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edilmiştir. 3 şahsa Kabahatler Kanununun 32. Maddesinin 1. Fıkrası gereğince (kişi başı) 219,00 TL idari yaptırım uygulanmıştır. 2 şahsa Kabahatler Kanununun 37. Maddesi gereğince (kişi başı) 105,00 TL idari yaptırım uygulanmış, bir şahsın üzerinden 25 gr esrar maddesi ele geçirilmiştir.” denildi.   

Ayrıca okul çevresinde bulunan 2 internet cafe ile ilgili olarak, İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı bulunmadığı için gerekli işlemlerin yapıldığı ifade edildi. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir