• DOLAR 32.412
  • EURO 35
  • ALTIN 2324.401
  • ...

Geçtiğimiz Eylül ayında başlanan “2010 Yılı Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler” (KOBİ) ile “2011 Yılı Sektörel Gelişme Mali Destek Programlarının” etki analizi saha çalışmalarında veri toplama çalışmaları devam ediyor. DİKA, çalışmalar  kapsamda söz konusu destekten yararlanan ve yararlanmayan işletmeler arasından kontrol grubu oluşturularak, sahada yüz yüze görüşmeler yapıp anket çalışması uyguluyor.

DİKA tarafından yapılan açıklamada, bugüne kadar DİKA`dan hibe desteği alan, projesi feshedilen, yedekte kalan, sözleşme imzalamaktan feragat eden ve benzeri durumdaki yatırımcılar ile geniş kapsamlı bir analiz çalışması yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Toplanan bilgiler doğrultusunda düzenlenecek analiz raporu, verilmiş olan desteklerin etkilerini ortaya koyacağı gibi, Ajans`ın ileriki yıllarda uygulayacağı programların iyileştirilmesine de yardımcı olacaktır. Yürütülen bu  çalışmanın sonucunda, yatırımcıların proje sürecine ilişkin karşılaştıkları sorunlara çözüm geliştirilecek olup, TRC3 Bölgesi`nin kalkınmasına yönelik uygulanacak politikalara katkı sağlanacaktır. Böylece son yıllarda bölgeyi olumsuz etkileyen gündemdeki güvenlik sorunlarının, üretim, istihdam ve ihracat üzerindeki etkilerinin de irdelendiği bu çalışma, yatırımcıların DİKA hakkındaki düşünce ve beklentilerini ortaya koyması açısından önem arz etmektedir.” denildi.

(İLKHA)