• DOLAR 32.335
  • EURO 35.062
  • ALTIN 2308.378
  • ...
Canlarını tehlikeye atan öğrenciler üst geçit istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te her gün binlerce aracın geçtiği ve ölümle sonuçlanan kazaların yaşandığı şehirlerarası D 400 İpekyol'unun karşısında bulunan okullarda eğitim gören öğrenciler, üst geçit yetersizliği nedeniyle okula gitmek için kullandıkları yolda canlarını adeta tehlikeye atıyor.

Şehitkamil ilçesi Seyrantepe Mahallesi'nde bulunan okullarda eğitim gören öğrenciler, okullarının bulunduğu mahalleden ikamet ettikleri mahalleye giden minibüs olmadığı için İpekyolu’ndaki refüjdeki demir parmaklıkların üstünden atlayarak karşıdan karşıya geçiyor.

İpekyolu kenarında bulunan Mahmudiye Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi ve GAİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim-öğretim gören binlerce öğrenci, ölümlü kazaların yaşandığı şehirlerarası İpekyol'una üst geçit yapılmasını istiyor.

Okula giderken ve eve dönerken refüjdeki demirlerin üstünden atlayarak karşıdan karşıya, araçların arasından koşarak geçmeye çalışan öğrenciler, okullarının bulunduğu Seyrantepe Mahallesi'nden ikamet ettikleri Karşıyaka Mahallesine gitmek için canlarını tehlikeye atmak zorunda olduklarını ve defalarca bu durumu okul yönetimi ile belediye yetkililerine bildirmelerine rağmen yaklaşık 3 yıldır bir çözüm bulunmadığını dile getirdiler.

Söz konusu yola bir an önce geçit yapılmasını isteyen öğrencilerden Umutcan Topal, “3 seneden beri bu yolu kullanıyoruz. Ama bir önlem almıyorlar. Karşıdan karşıya geçerken canımız tehlikede oluyor. Buraya bir üst geçit yapmadan refüje de demir yapmışlar. Üst geçidin yapılacağı yok. Burada bir çocuk öldükten sonra her halde üst geçit yapılacak.”diyerek yetkililere seslendi.

"Bir an önce bu yola bir üst geçit yapılmasını istiyoruz"

Yaşanan sıkıntının uzun zamandır sürdüğünü kaydeden Topal, kaza nedeniyle ölüm ya da yaralanma olmadan kısa sürede çözüm bulunması gerektiğini söyleyerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e çağrıda bulundu.

Topal, “Bu yol bu şekilde tehlikeli oluyor. Öğrenciler karşıdan karşıya geçerken canını tehlikeye atıyor. Yani yarına çıkacağımız belli değil. Bu yollarda ölüp gideceğiz. Biz artık bir an önce bu yola bir üst geçit yapılmasını istiyoruz. Yapılmayacak ise okulumuzun yanından geçen ve mahallemize giden bir otobüs istiyoruz. Büyükşehir Belediyesine bildirmek istiyoruz.” dedi.

"Canımız tehlikede kimse bizi görmek istemiyor"

Okula gitmek için refüjdeki demir parmaklıkları atlamak zorunda kaldıklarını söyleyen bir diğer öğrenci Erhan Dönek, yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmasını istediğini söyledi.

"2 seneden beri biz bu çileyi çekiyoruz" diyen Dönek, “Bizim canımız çok tehlikede. Biz otobüsçülerle de konuşuyoruz. Dilekçe vermişler. Belediye başkanımız bize yardım etmiyor. Okul yönetimi ile konuştuk. Gördüğünüz gibi arkadaşlarımız demirlerin üstünden atlıyor. Şu an canımız tehlikede kimse bizi görmek istemiyor. Buna bir dur denilmesi gerekiyor. Bize yardımcı olmalarını istiyoruz.”diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

"3 senedir buraya bir üst geçit yapamadılar"

Öğrencilerden Halil İbrahim Bal ise “2 seneden beri biz okula bu şekilde gidip geliyoruz. Bu durumdan okul yönetiminin de, belediyenin de haberi var. Ama kimse bizi görmüyor. Hiç kimsenin de umurunda değil. Üst geçit olmadığı için olan üst geçidin de çok uzak olduğu için mecburi bu demirlerin üstünden atlıyoruz. Çok tehlikeli ayağımızı bir takılsa arabaların altında kalırız. Zaten otobüsleri de kaçırıyoruz. Çünkü burası İpekyolu karşıdan karşıya geçemiyoruz. Eve geç kalıyoruz. 3 senedir buraya bir üst geçit yapamadılar.”şeklinde konuştu.

Mahmut Çelik de, “Ben Kayaönü semtinde oturuyorum. Üst geçit çok uzak olduğu için ve okulumuzun önünden de otobüs geçmediği için mecbur bu yolu kullanıyoruz. Okul yönetiminin haberi var bizim bu durumumuzdan. Ama hâlâ bir çözüm bulunmadı.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 



















Bu haberler de ilginizi çekebilir