• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
`İnfak-Der olarak 75 bin ihtiyaç sahibini giydirdik`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2013 yılında hayırlı hizmetlerde bulunmak üzere Şanlıurfa`da hizmete başlayan İnfak-Der, giyim yardımında bulunmak üzere Yeni Genç Bakış Derneği ile birlikte giyim mağazası açtı.

Açılışa İnfak-Der Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Parlak, Başkan Yardımcısı Hatice Halat, Yeni Genç Bakış Dernek Başkanı Aynur Özdemir, Şanlıurfa Yardımeli Derneği (YAR-DER) Başkanı Mahmut Çelik, üye ve gönüller katıldı.

Açılış sonrası İLKHA`ya açıklamalarda bulunan İnfak-Der Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Parlak, 3 yıl içerisinde yaptığı hizmetler ve yapacakları hakkında bilgi verdi.

Parlak, "Şanlıurfa İnfak-Der olarak kışa yönelik yönetimdeki bütün kardeşlilerimizle birlikte mazlum, mağdur, yetim, öksüz ve muhacir kardeşlerimize ulaşalım. Maddi hiçbir menfaatimiz yoktur. İnfak-Der olarak 3 yıllık bir geçmişimiz var. Gerek Arakan, Suriye, Diyarbakır ve doğudaki terör mağdurlarına el uzatmaya çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz inşallah.  Yeni Genç Bakış Derneği ve İnfak-Der olarak bizler çalışmayı birlikte yapıyoruz." dedi.

İnfak adına ne yapılması gerekiyorsa bunları pekiştirmek için bir araya geldiklerini söyleyen Parlak, "Bu dünyaya bir defa geldik, bir defa yaşayacağız ve bir defa öleceğiz. Allah, cehenneme girmeyelim diye peygamberler ve kitaplar gönderdi. Bu kitabın nasıl hayata geçirileceğini anlattı. İnfakın İslam`daki yeri ne ise Allah`ın Resulü bunu en güzel bir şekilde bizlere bildirdi. Bizlerde İnfak nedir ne adına yapılması gerekiyorsa bunları pekiştirmek için bir araya geldik ve hayır fabrikasını kurduk." ifadelerini kullandı.

Yardım çalışmalarında meşrep ve mezhep gözetmediklerini ifade eden Parlak, İnfak-Der olarak 3 yıl içinde 75 bin mağdur aileyi giydirdikleri bilgisini vererek şunları kaydetti:  "İnfak-Der ve Şanlıurfa Yeni Genç Bakış Derneği olarak bu 3 yıl zaman zarfı içerisinde 75 bin kardeşimizi giydirdik. Geçen Ramazan ayında 2 bin aileye gıda yardımında bulunduk. Hiçbir zaman kimin zekâtı, fitresi, infakı varsa ellerinden almıyoruz. Kapılara hayır sahiplerini götürüp kendileri yapıyorlar. Mahallelerdeki temsilcilerimiz aracılığıyla fakir kardeşlerimize ulaşıyoruz. Kürt'ü, Türk'ü, Arap'ı, Acem'i zerre kadar fark etmiyor. Mezhebi, meşrebi ne olursa olsun fark etmez. Tek gayemiz vardır o da Allah`ın rızasına nail olmaktır. Sloganımızda canınızı, malınızı, zamanınızı hayatınıza şahit tutunuz. Bu duygu ve düşüncelerle diyoruz ki cennet bedel istiyor."

"Her gün 200 çocuğumuzu giydireceğiz"

Giyim Mağazasında her gün 200 çocuğu giydireceklerini söyleyen İnfak-Der Başkan Yardımcısı Hatice Halat, "Şanlıurfa İnfak-Der olarak yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuklar için giyim yardımı yapmak üzere hayır mağazamızı açmaktayız. Bütün hayır sahiplerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Yardımların gelmesini ve devam etmesini istiyoruz. Burada her birine 3 parça olmak üzere her gün 200 çocuğumuzu giydireceğiz. Belli bir müddet sonra giyimlerimiz azalınca tekrar yetkililerden yardımların devamını gelmesini isteyeceğiz. Daha öncede ihtiyaç sahiplerine gıda ve nakit para yardımında bulunuyorduk ama burası giyim yardımı olarak açtığımız ilk mağazamız oluyor." dedi.

Yetim ve öksüz çocukların yüzlerini güldürmek için bu hayır mağazasını açtıklarını söyleyen Yeni Genç Bakış Dernek Başkanı Aynur Özdemir ise, "Yeni Genç Bakış Derneği ve İnfak-Der olarak ortak çalışmamızla ilk mağazamız oluyor. Bu hayra vesile kıldığı için Allah`a hamd-u senalar olsun. Bu yardımda bizlere emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Niyetimiz yetim ve öksüz olan çocuklarımıza bir nebze de olsa yüzleri gülümsetmektir." şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA) 

 








 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir