• DOLAR 32.593
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2456.414
  • ...
PKK propagandası yapan radyo çalışanları tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz ay KHK ile kapatılan Radyo Karacadağ çalışanlarından 3 kişi, bugün çıkarıldıkları mahkemede PKK propagandası yaptıkları gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

PKK propagandası yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Radyo Karacadağ`ın 3 çalışanı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 “Terör örgütüne üye olmak ve terör propagandası yapmak” suçuyla gözaltına alınan Radyo Karacadağ Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Demir, Mizgin Çay, Radyo Karacadağ eski çalışanı ve Viranşehir Belediyesi Basın Sorumlusu Salih Erbekler, çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak Şanlıurfa E Tip Kapalı Cezaevine gönderildi. 

Öte yandan 15 Temmuz ABD destekli darbe girişimi sonrası ilan edilen KHK ile kapatılan Radyo Karacadağ'a konuk olduğu bir programda, örgüt propagandası yaptığı ve Kobanê`de çektirdiği fotoğraflar gerekçesiyle gözaltına alınan HDP Şanlıurfa İl Eşbaşkanı Ayşe Sürücü ise bugün çıkarıldığı mahkemede, yurt dışına çıkma yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hatırlanacağı üzere 5 Ekim`de HDP il binasında gözaltına alınan HDP Şanlıurfa İl Eşbaşkanı Ayşe Sürücü, savcılık ifadesinden sonra gözaltı süresi 5 gün uzatılmıştı.  (Ramazan Casuk-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir