• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
`Hilvan`da diyaliz olmadığından tedavi için Şanlıurfa`ya gidiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilvan`da diyaliz merkezi olmamasından dolayı ilçede bulunan diyaliz hastaları, tedavi olmak için hasta hallerine rağmen çaresiz bir şekilde Şanlıurfa veya Siverek ilçesine gidip tedavi görmek zorunda kalıyor.

Yeni Mahalle 411. Sokak No: 5/1 de oturan Aynzeliha Çiçek, (69), 5 yıldır diyaliz tedavisi gördüğünü, haftanın 3 günü Şanlıurfa`ya tedavi görmek için gittiğini ve bu nedenle işin daha zor olduğunu söyledi.

Çiçek,” Biz defalarca Hilvan`da diyaliz tedavisi görmek istediğimizi yetkililere ilettik ama henüz değişen bir şey olmadı. Şu anda bizim yol ücretimiz ödeniyor fakat, bir gün bu yol ücreti kesilirse işimiz gittikçe zorlaşır. Hilvan` da gerekli doktor ve teçhizatlar olursa burada tedavi görmek daha kolay olur.” dedi.

Bağlar Mahallesi 845. Sokak No: 13`te ikamet eden Kudret Hünerli(57 )  , 5 yıldır diyaliz hastası olduğunu bu nedenle Hilvan`da diyaliz tedavisi için gerekli teçhizat ve doktorların olmaması nedeniyle Şanlıurfa`ya gitmek zorunda kaldığını söyledi. 

Hünerli: “Ben sabah 04.00`te kalkıp diyaliz tedavisi için Şanlıurfa`ya gidiyorum. Yol süresi ve gidip gelmek bizi yoruyor, uykusuz kalıyoruz. Bazen de bizi götüren araç geciktiğinde mağdur oluyoruz. Her defasında 4 saat diyaliz makinesinde kalıyorum. Bizler Hilvan`da da diyaliz tedavisi için gerekli ne varsa yapılmasını istiyoruz” dedi.

Bahçelievler Mahallesi 220. Sokak no: 22`de oturan Mehmet Emin Kaya(80) ise Hilvan`da diyaliz tedavisi için gerekli araç gereçler ve doktor olmadığı için Siverek`e gidip tedavi gördüğünü söyledi.

Kaya, ”Ben 6 senedir Siverek`e gidip diyaliz tedavisi görüyorum. Kendi imkânlarımla her defasında 30 lira taksi parası verip Siverek`e gidiyorum. Bana maaş veriliyor ama aldığım maaş ancak yol paramı karşılıyor. Bir hasta için yol gitmek çok zahmetli oluyor, bu nedenle biz Hilvan`da diyaliz tedavisi için gerekli ne varsa yapılmasını istiyoruz” dedi.  (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir