• DOLAR 32.323
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2298.801
  • ...
SON DAKİKA
Örtüsüne Bürünen Genç Kız (Doğrugenç Haftanın Yazısı)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Örtü bir genç kızın hayalindeki en asil duruştu. Kim bilebilirdi ki bir gün örtüneceğini. Kim bilirdi ki birgün örtü düşmanlarına boyun eğmeyeceğini. Onlara karşı dimdik ayakta duracağını ve
Allah`ın emrettiği şeyleri yerine getireceğini. Oysa sen sadece küçük bir kızken bunları yapacağını kim bilebilirdi ki?

Kırmızı bir gül gibi düşmanlarına dikenlerini batıracağını. Başka genç kızların örtünmesi için elinden gelen herşeyi yapacağını. Kalbine o aşkın, o iffetin, o hayanın gireceğini. O aşk için mücadele edeceğini...

Belki de bunların hiçbiri olmayacaktı. Belki sen de açık giyinip tarz olmaya çalışacaktın. Ama öyle olmadı. Çünkü sen Rabbine bir adım attın. Rabbin ise sana koşarak geldi. Bu şeytanca düşünceleri senden uzak tuttu. İlim herkese nasip olmaz ki... Örtünmek insanı haramdan ve gafletten uzak tutar. Davan için son nefesine kadar mücadele edersin. Dimdik ayakta ve pes etmeden... Zor gelir insanın nefsine örtünmek. Utanırsın ilk başlarda, çekilirsin kabuğuna. Ama sen bunu Rabbin için yaptıktan sonra kim ne derse desin aldırmadan yürürsün sokaklarda... Hissedersin Rabbinin seni bir kalkan gibi koruduğunu. Önem vermezsin bu dünyaya, çünkü bilirsin bu dünya fanidir!

Cennet ve cehennemin var olduğunu bilirsin. Bağlanırsın artık başörtüne. Asla çıkarmak istemezsin. Çünkü senden bir parça olmuştur artık. Sımsıkı tutarsın. Üstüne ağırlık çökmüştür; imanın ve iffetin ağırlığı... İçin huzur dolu, mutlu ve sevinçli. Yıldızlar gibi parlak gökyüzü gibi masumsun. Bir kuş kadar özgür... Rabbim seni hesaba çektiğinde “neden örtündün” dediğinde kedinden emin bir sesle “Senin için ya Rab” dersin. Peki örtünmeden Rabbin seni yanına aldığında ve hesap günü geldiğinde; “Neden örtünmedin” dediğinde, işte o zaman ne yapacaksın? Hiç düşündün mü?

Dur ben söyleyeyim! Hüngür, hüngür ağlayacaksın hıçkırıklar içerisinde! “Affet beni ya Rab! Affet!” diyeceksin. Rabbim`de “Ben dünyada sana yıllarca zaman verdim. Bu kadar zamanda ne yaptın?” diyecek. Sen de “Rabbim n`olur biraz daha zaman ver.” Diyebileceksin. Ama artık zaman geçmiş olacak. O yüzden gel kardeşim. Zamanın dolmadan aç şu gözlerini… Anla artık dünyanın bizim için bir sınav olduğunu... Anla farket Rabbinin sana verdiği bu güzellikleri... Rabbinin seni niçin bu dünyaya gönderdiğini anla kardeşim!

Melek Bulut / İzmir - Yaş: 15

Genç Yazarlar ile HASBİHAL

İzmir ilimizden Melek BULUT Bacımız:Örtü yıllarca konuşulan bir konu çoğu zaman bu konuda seminerler,Konferanslar verildi.Geçmişte ikna odaları ve bunun gibi niceleri.Nedir bu örtü? neden insanlara zor gelir.?Anlamış değilim.Dünyada bir fok balığı ölse bütün dünya ayağı kalkar. Fakat baş örtülü biri bunu bir özgürlük bağlamında ele alıp davranış sergilese kıyamet kopar.
Yıllarca Allah`ın emrini anlamsızlaştırmak için bez dediler, eşarp dediler, kısır döngü cümlelerle konuşmalarla değersizleştirmeye çalıştılar.Bu düşünceye sahip insanlar özgürlük konularını konuştukları zaman ağızlarından bal damlar.İnsan zaneder ki her konuda böyledirler.Fakat uygulamaya bakıldığında islami düşüncelere bir saygılarının olmadığını görürüz.Yabancı insanlara hayranlık duyarak her türlü haklarını verdiğimiz gibi kendi insanımıza kendi hakkını vermede yıllarca tereddüt ettik,İnsanımıza zulm ettik.HattaBazı insanlara yaranmak için bunu bir hak özgürlük bağlamında ele almadık.
Onların haklarını daha fazla vermek için kendi haklarımızdan vazgeçtik.Ama olsun Alah bize yeter.Ne mutlu onun dediklerini hakkıyla anlayıp yaşayanlara ne mutlu hayaya ve iffete dikkaet edenlere. Duygularınızı tecrübeniz üzerinden güzel ifade etmişsiniz. Teşekkürler. Yeni paylaşımlarınızı bekliyoruz. Allaha emanet olunuz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir