• DOLAR 32.336
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2240.402
  • ...
Cizre`de 200 çocuğa "Namaz eğitim sertifikası" verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an Nesli PlatformuCizre temsilciliği tarafından 200 erkek ve kız öğrenciye namaz eğitim sertifikası verildi. 28 Eylül - 8 Ekim tarihleri arasında 6-10 yaş aralığındaki öğrencilere namaz eğitimi verilip kurs sonucunda sertifikalar dağıtıldı.

Sertifika töreni Veysi Bilik Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.Ardından Mesut Akay Hoca kursiyerlere "İbadet ve Namaz" konulu bir konuşma yaptı.

Akay, konuşmasında dinin direği olan namazın önemine değinerek, her aklı başında olan insana namazın farz olduğunu söyledi.Allah'ın verdiği nimetlere karşı insanoğlunun nankörlük yaptığını dile getiren Akay, şöyle konuştu:

"Allah'ın kulluk vazifelerinden imandan sonraki en önemli madde namazdır. Namaz bizim kulluk vazifemizin başında geliyor.Allah'a şükrümüzün göstergesi ve kulun miracı namazdır.Siz bugün burada namaz sertifikalarınızı alarak ilk adımı atmış oldunuz.Bundan sonra inşallah evinizde, camilerde namazlarınızı dosdoğru kılarak Allah'ın sevgili birer kulu olursunuz."

Kur'an Nesli Platformu Cizre temsilcisi Serdar Elçin, kız ve erkeklerden oluşan yaklaşık 200 öğrenciye bugün sertifika verdiklerini söyledi.

Öğrencilere 10 günlük bir namaz eğitimi verdiklerini aktaran Elçin,şunları söyledi: "Etkinliğimizin amacı çocuklara namaz bilincini aşılamaktır. Namazla büyüyen bir nesil yetiştirmektir. Bildiğiniz gibi namaz dinin temel emirlerinden biridir. Allah'a en yakın olduğu andır.Bizde çocuklara bu bilinci aşılamak için böyle bir etkinlik düzenledik. Onlara 10 gün boyunca abdest, namaz kılma ve sureler hakkında bilgiler verdik. Şimdi öğrencilerimizin hepsi bilfiil namaz kılmaktadır."

Namaz sertifikası almanın mutluluğunu yaşayan kursiyerlerden Muhammet Tonçer,10 gün boyunca hocalarından abdest,namaz ve sureler hakkında bilgi aldığını bundan sonra namazlarını kılmaya devam edeceğini belirtti.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir