• DOLAR 32.548
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2427.683
  • ...
Yasinler Sabah namazında buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kobani bahaneli 6-7 ekimde HDPKK’lilerce Diyarbakır’da vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadet yıldönümü münasebetiyle Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi üye ve gönüllüleri merkez camiinde sabah namazında bir araya gelerek Yasin-i Şerif okudular.

Merkez camiinde bir araya gelen üye ve gönüllüler, cami cemaati ile beraber sabah namazını kıldıktan sonra Müdür Akaya Hoca’nın öncülüğünde Yasin-i Şerif okudular. Cami cemaatinin de eşlik ettiği Yasin- Şerif dinletisi etkinliği Mustazaflar Cemiyeti Başkanı Cemal Arvas’ın yaptığı dua ile son buldu.

Hatırlanacağı üzere 6-7 ekim 2014 tarihinde Kobane bahanesiyle HDP MYK’nun Kobani’yi bahane ederek taraftarlarına  yaptığı ‘sokağa çıkın çağrısı’ üzerine sokaklara salınan  HDPKK’liler, İslami STK binaları ve üyeleri ile sakallı ya da başörtülü mütedeyyin insanlara saldırmışlardı.

Kurban Bayramı münasebetiyle kurban eti dağıtan Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak, Cumali Güneş, Riyad Güneş ve Turan Yavaş vahşice katledilmiş, çıkan olaylarda resmi rakamlara göre 53 kişi hayatını kaybetmişti. (Ramazan Zeren-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir