• DOLAR 32.371
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Hüseyin Akbalık yoğun bakıma kaldırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Nusaybin ilçesinde 24 yıl önce İslami kimliğinden dolayı gözaltına alındıktan sonra ağır işkencelerden geçirilerek düzmece suçlamalarla müebbet hapse mahkûm edilen Hüseyin Akbalık, geçtiğimiz günlerde geçirdiği beyin tümörü ameliyatının ardından 3 ay boyunca evinde tedavi edilmesine karar verilmişti.

İstanbul`da bir süre tedavi gördükten sonra Nusaybin`e geri dönen Akbalık, bu sabah aniden rahatsızlanması üzerine hastane kaldırıldı. Mardin Devlet Hastanesi`ne sevk edilen Akbalık, yapılan ilk müdahalenin ardından hastanenin yoğun bakım ünitesine alındı.

Hüseyin Akbalık ağabeyi Cuma Akbalık, kardeşinin bilincinin şuan kapalı olduğunu ve tüm Müslümanlardan dua beklediğini belirtti. 

Hasta mahkûm Hüseyin Akbalık, geçtiğimiz günlerde İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) yaptığı açıklamada, Van F Tipi Kapalı Cezaevi`nde kendisine yapılan iğnelerin ardından bitkin düştüğünü ve günlerce yataktan dahi kalkamadığını ifade etmiş, “Zorla vurdukları iğnelerle bu hale geldim” demişti. (M. Salih Keskin- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir