• DOLAR 32.534
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2493.031
  • ...
SON DAKİKA
Yusuf`um...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yusuf`um, özgürlük kokuyorsun! Zindan soğuk bir rüzgâr gibi ıssızca esiyor benliğimizde... Bir titreme sarıyor yüreğimizi... Oysaki sen gülüyorsun Yusuf`um... Sıcak tebessümler yayılıyor ardı ardınca, gül`ü andıran pak yüzüne... ‘İmtihan`dır diyorsun... "Bu Allah`ın bize ikramıdır"... Zincir şakırtıları yankılanıyor Medresen`de... Allah`u Ekber! Zindan`ın Medresen olmuştu değil mi? Bu kaç bayramdır diyorum... Bu kaç bayramdır hasretiz Vuslat`ına? ‘Sabır` diyorsun... "Biraz daha sabır şafağa... Baharlar yakındır, hemde çok yakın..." Şaşkınlıkla izliyorum seni... ‘Teslimiyet` kalkanıyla bürünmüş nefsini... O esnada kokun siniyor içime... ‘Özgürlük` Kokun yayılıyor Medresen`de...

Aksa Canlı / Diyarbakır – Yaş: 19

Genç Yazarlar ile HASBİHAL

Diyarbakır İlimizden Aksa CANLI Kardeşimiz: Özgürlüğün daha iyi anlaşılması için bazı peygamberlerin hayatı üzerinden ilahi örneklikler vermiştir.Özgürlük denilince aklımıza hemen tutsaklık,esaret geliyor.Bu zihin şemamızla ilgilidir.Çağrışımları ön plana çıkarır.Tıpkı iyinin kötüyü siyahın beyazı çağrıştırdığı gibi.

Özgürlük denildiğinde de   ilk aklımıza gelenlerden biri şüphesiz Hz. Yusuf ( a.s) tur.Neden çünkü esaretiyle ön plana çıkmıştır.Fakat bu esaret tarihi gelişim içinde zihin dünyamızı alt üst ederek bizlerin ezberini bozmuştur.Nasıl diye düşündüğümüzde esaret zincirlerle zindanlarla anılırken Hz.yusuf  zincirlerle bağlanmanın özgürlükleri engelleyemeyceğini göstermiştir.Aynı zamanda kulağa göze hoş gelmeyen meskenleri güzel adlandırmıştır.Yani madde dünyasını mana alemine dönüştürebilmiştir.

En zor durumunda bile yaratıcının kendisini gördüğünü düşünerek sadece ondan yardım talep etmiştir.Bu anlayışıyla tarihe örnek olmuştur.Demek ki canab-ı Allah sevdiği kulları sonraki kuşaklara örneklik teşkil eder. Duygularınızı güzel ifade etmişsiniz.Teşekkürler.Yeni paylaşımlarınızı bekliyoruz.Allaha emanet olunuz.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir