• DOLAR 32.511
  • EURO 34.583
  • ALTIN 2497.501
  • ...
 Halep`teki saldırılar Almanya`da protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BERLİN - Suriye'de özellikle Halep kentine yönelik Esed rejimi ve Rus güçlerinin yoğun hava saldırıları, Almanya'nın başkenti Berlin'de protesto edildi.

Berlin'de yaşayan Suriyeler tarafından organize edilen protestoda göstericiler, Herrmannplatz Meydanı'ndan Kottbusserdammm Caddesi güzergahını kullanarak Oranienplatz Meydanı'na kadar yürüdü.

Üzerinde "Esed ve Putin'i durdurun" yazan pankartı açan protestocular, Suriye bayrakları ile İngilizce üzerinde "Halep yanıyor" ve "Halep'i kurtarın" yazan dövizler taşıdı.

Yürüyüş sırasında okunan bildiride, Rusya hava kuvvetlerinin desteğiyle Esed rejiminin Halep'i bombaladığına işaret edilen açıklamada, sadece bu ay bin 700 insanın öldürüldüğü belirtildi.

Halep'in istisna olmadığı Suriye rejiminin diğer şehirlere de saldırlar düzenlediği ifade edilen açıklamada, her gün kan akmasına rağmen uluslararası toplumun suskunluğunu koruduğu, kuşatılmış olan bölgelere insani yardımın dahi götürmediği kaydedildi.

Birileşmiş Milletler (BM) ve BM Güvenlik Konseyi'nin Esed rejimine ve müttefiki Rusya'ya bu katliamı yapmasına izin vermemesi gerektiği belirtilen açıklamada, uluslararası toplumun sorumluluk alması ve bu katliamı durdurması yönünde çağrıda bulunuldu. 

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir