• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
MEMUR-SEN: Yusufîler mutlaka yeniden yargılanmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami kimlikli mahkûmların ailelerinin bir araya gelerek oluşturduğu 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi, MEMUR-SEN Adana İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada MEMUR-SEN İl Başkanı Mehmet Sezer ile görüşen İnisiyatif yetkilileri, Yusufî mahkûmlar ve yaşanan mağduriyetler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Şu anda cezaevinde bulunan yaklaşık 600 mahkumun FETÖ mensubu polis, savcı ve hakimlerce kurulan kumpaslarla cezalandırıldığına dikkat çeken İnisiyatif yetkilileri, yıllardır mağdur edilen bu insanlar için yeniden yargılanma yolunun açılması gerektiğinin altını çizdiler.

“25 yıldır cezaevinde yatan Yusufîler var”

Ziyarette konuşan 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi Adana Sözcüsü Orhan Erkuş, FETÖ`cü hakimlerce kurulan kumpaslar sonucu 15-20 hatta 25 yıldır cezaevlerinde yatan yaklaşık 600 Yusufî mahkum bulunduğunu dile getirdi.

“Yusufîler için af değil adalet istiyoruz” diyen Erkuş, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ`cü olduğu tespit edilen binlerce yargı mensubunun açığa alındığını ve bu hakimlerce verilen kararların da gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

İnsiyatifin hukuk danışmanı Avukat Hakan Özbay ise Yusufîlerin karşılaştıkları hukuksuzlukları detayları ile anlattı.

“Yusufîler mutlaka yeniden yargılanmalı!”

28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifinin kurulmuş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan MEMUR-SEN İl Başkanı Mehmet Sezer, “Yusufîler için yapmış olduğunuz basın açıklaması ve yaptığınız çalışmalarla farkındalık oluşturmanız bizim de dikkatimizi çekti. Mesela Memur-Sen İl Başkanı olarak benim bu konunun farkına varmama vesile oldunuz. Onun için sizlere teşekkür ediyorum.  Yapmış olduğunuz basın açıklamasına da katılmıştım. Ondan sonra gittiğimiz her yerde mutlaka bu konudan bahsediyor, mağduriyetlerin giderilmesi için katkıda bulunmaya çalışıyoruz.”dedi.

Yusufîlere özgürlük için ülke genelinde sürdürülen çalışmalardan mutlaka sonuç alınacağına inandığını ifade eden Sezer, FETÖ kumpası ile cezaevlerinde olan mahkumlar için yeniden adil yargılanma yapılması gerektiğini söyledi. (İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir