• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...
FETÖ ve PKK kapsamında 160 din görevlisine soruşturma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminin ardından Şanlıurfa İl Müftülüğünde çalışan din görevlilerine yönelik başlatılan operasyonlar hakkında bilgi veren İl Müftüsü İhsan Açık, 160 personel ile ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Şanlıurfa’da 160 personele ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldığını ifade eden Açık, “Bunlardan 130 tanesi açığa alındı, 28 tanesi de görevden ihraç edildi. Şu an itibari ile de 54 tanesi de görevine tekrar iade edildi. Aşağı yukarı elimizde 45 dosyamız kaldı. Bunlar önümüzdeki hafta biter. FETÖ soruşturmasıyla ilgili 54 tane dönüş var. Bunun haricinde de 28 tane ihraç var. İhraçlar içinde de itirazlarda bulunanlar oluyor. Onlar da değerlendirilecektir.” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in "Mihrapta, kürsüde ya da minberde gözü ve gönlü başka yerlere kaymış insanları görmek istemiyoruz" sözünü hatırlatan Açık, şöyle devam etti:

“Bu FETÖ'cü olur ya da terör örgütü PKK olur hiç fark etmez. Bizim bu hususta bir gayretimiz var. Sayın hocalarımız, muhakkiklerimiz ve müftülerimizle birlikte komisyonlarımız var. Bununla birlikte tahkikleri ve inceleme sonuçlarını daha iyi yapacağız.”

Adaletli bir şekilde bu inceleme dosyalarının soruşturmasını yapmaya çalıştıklarını belirten Açık, “Bu hususta tabi ki öncelik şudur. Muhakkiklerimizin inceleme dosyalarını ve soruşturmalarını değerlendirirken kendilerinin gayretleri kadar tanıkların üzerine ifade verenlerin muhakkak gerçeği bize aktarmaları çok önemlidir. Şu anda tam veriler de geliyor. İnşallah hiçbir mağduriyet yaşanmadan içimizdeki sıkıntıların temizliği cumhurbaşkanımızın bildirdiği şekilde yapılacaktır ve yapılmaya da devam ediliyor.” ifadelerini kullandı. (Osman Gülebak-İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir