• DOLAR 32.59
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2502.174
  • ...
`Camilerde kitap okuma saatleri düzenlenecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet işleri Başkanlığı tarafından hey yılın ekim ayının ilk haftası ilan edilen "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nda bu yılki tema "Cami ve Kitap" olarak belirlendi.

Bingöl Din Hizmetleri ve Din Eğitimi Şube Müdürü Şemseddin Aydoğdu, ‘Cami ve Kitap` temalısı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

1-7 Ekim tarihleri arası "Camiler Ve Din Görevlileri Haftası" olarak belirlendiğini ifade eden Aydoğdu, Her yıl toplumun ihtiyaç duyduğu bir tema belirlenerek çeşitli etkinliklerle hafta içerisinde icra edilmektedir. 2016 yılı 'Camiler Ve Din Görevlileri Haftası'nın teması 'Cami ve Kitap' olarak belirlenmiş olup tema çerçevesinde bütün camilerimizde üniversite öğretim üyeleri, İHL dersleri öğretmenlerinden de istifade edilerek vaaz ve irşat hizmetleri verilmiştir." dedi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle camilerde birer kitaplık ve cami durumuna göre kütüphane oluşturma çalışmalarının başladığını belirten Aydoğdu, "Bu tema kapsamında çalışmaların devam edeceğini, yine camilerde din görevlilerimizin rehberliğinde 'kitap okuma saatleri' düzenlenecektir. 05 Ekim çarşamba günü il müftülüğümüz tarafından belediye kültür merkezinde din işleri yüksek kurulu üyesi Sayın Mehmet Kapukaya hocamızın konuşmacı olarak katılacağı 'Cami ve kitap' konulu konferans düzenlenecektir." ifadelerini kulandı.

Aydoğdu, "Kütüphanesiz Kur'an kursumuz kalmasın" Sodes projesi kapsamında İl merkezi ve köylerde mevcut 25 Kur'an kursuna bilgisayar ve her Kur'an kursunda oluşturulan kütüphaneye 500 adet kitap kazandırıldığını ifade etti. (İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir