• DOLAR 32.381
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.833
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu`ndan Hicrî yılbaşı mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu yarın idrak edilecek Hicrî yılbaşı dolayısıyla yazılı bir açıklama yayımladı.

İslam Alemi`nin Hicrî yılbaşını tebrik eden Yapıcıoğlu, yeni yılın bütün insanlığa sulh, selamet, emniyet ve adalet getirmesi temennisinde bulundu.

Hicret, basit bir "göç hareketi" değildir

"Şehrullah", yani "Allah'ın ayı" olarak ifade edilen Muharrem ayının ilk gününün, İslam Alemi'nin Hicri yılbaşı olarak kabul edildiğini hatırlatan Yapıcıoğlu, İslam dünyası için hicretin esas alınmasının çok büyük bir feraset ve basiretin ürünü olduğuna dikkat çekti.

Yapıcıoğlu, “Zira hicret, basit bir göç hareketi değildir. Peygamberimiz Hazret-i Muhammed (sav)'in hayatında olduğu gibi İslam ümmetinin hayatında da büyük bir öneme ve müstesna bir yere sahiptir. Çünkü Hicret, ‘İslam inkılabının dönüm noktasını teşkil etmiş ve bir Mü'min açısından ulvi bir gaye olan ‘Adalet Toplumu`nun tesis edilmesinin başlangıcı olmuştur. Hicret'le birlikte sadece Müslümanlar değil; farklı din ve milliyet mensupları da insanlığın fıtratına uygun sulh, selamet ve adalet dini olan aziz İslam'ın idare şekli ile tanışmıştır.” ifadelerine yer verdi.

1 Muharrem 1438'e ilk günkü "Hicret ruhu" ile girmeliyiz.”

İslam`ın, kan ve zulüm deryasına dönüşen Arabistan yarımadası başta olmak üzere yeryüzünün birçok noktasında yaygınlaşan kula kulluğu reddeden ve âlemlerin Rabbi olan Allah'a kulluğu esas alan bir anlayış egemen kıldığına dikkati çeken Yapıcıoğlu, açıklamasında devamla;

“Bugün, batılı değerler ve batılı politikalar doğrultusunda şekillenen dünyada insanlık, özünden hızla uzaklaşmakta ve kendisine yabancılaşmaktadır. Bu yabancılaşma beraberinde modern formlar içindeki kula kulluk, adaletsizlik ve zulmün her tarafta yaygınlaşmasına ve dünyanın kan gölüne dönmesine sebebiyet vermektedir. Müslümanlar olarak kendi öz değerlerimize yabancılaşmanın hem bize hem de insanlık ailesine neler kaybettirdiğine odaklanmalı, 1 Muharrem 1438'e ilk günkü "Hicret ruhu" ile girmeliyiz.” değerlendirmesinde bulundu.

İslam Alemi`nin hicri yılbaşını tebrik eden Yapıcıoğlu, “Yeni hicri yılımızın başta coğrafyamız olmak üzere bütün insanlığa sulh, selamet, emniyet ve adalet getirmesini Cenab-ı Allah'tan temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir