• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Patlayan su borusu vatandaşlara zor anlar yaşattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Aşiti Mahallesindeki TOKİ’den geçen içme suyu boru hattının patlaması sonucu, vatandaşlar zor anlar yaşadı. TOKİ giriş ve çıkışında biriken su nedeniyle kimi vatandaşlar  karşıdan karşıya geçemedikleri görüldü.

Borunun daha önce de birkaç kez patladığını söyleyen Abdurrahman Ergün, “Mardin, Büyükşehir olduğundan beri Kızıltepe’de hizmet yok. Kızıltepe Belediyesine gittiğimizde bütün sorumluluğun Büyükşehirde olduğunu söyleyip suçu Büyükşehir’e atıyorlar. Sorduğumuzda ‘su yok’ diyorlar ‘eko sistem’ diyorlar halimizi görüyorsunuz.” dedi.

Oluşan gölet nedeniyle işe gitmekte sorun yaşadığını söyleyen Yılmaz Ece, “Evden geliyorum işe gideceğim su patlamış nasıl işe gideceğim bilemiyorum. Nerede patlamış bilmiyorum ama yukarıdan yığınla su geliyor. Yol kapanmış, kimse buradan geçemiyor mağdur olduk.” ifadelerini kullandı.

“Ne öğrenciler nede vatandaşlar kimse geçemiyor”

Vatandaşlardan Abdurrahman Kurt, sürekli patlayan su borularına kalıcı bir çözümün bulunması gerektiğine dikkat çekerek tepkisini şöyle dile getirdi: “Burada sürekli su boruları patlıyor. TOKİ su altında kaldı. Herhalde geçici yapıyorlar, kalıcı bir çözüm yapmaları lazım. Burası genel yoldur, nasıl çalışma yaptıkları belli değil. Bir kere sağlam yapacaklar ve bu iş bir seferde bitecek. Su borusunu sürekli patlamasıyla millet susuz kalıyor. Su kesintilerinden dolayı TOKİ bölgesinde herkes kendine kuyu kazmış. Öğrenciler geçemiyor, kimse evine gidemiyor.”

“Kızıltepe’nin sahibi yok her seferinde aynı rezalet”

Nuri Akdağ ise “Gördüğünüz gibi mahsur kaldık geçemiyoruz. Üçüncü seferdir aynı rezaleti yaşıyoruz. Yaklaşık bir saattir bekliyoruz, sudan dolayı geçemiyoruz.” diye belirtti.   (Mehmet Aslan- İLKHA)































Bu haberler de ilginizi çekebilir