• DOLAR 32.37
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2325.369
  • ...
Seyyid Kutub sempozyumu başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehadetinin 50`inci yıldönümü münasebetiyle Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Seyyid Kutup Sempozyumu` İstanbul`daki Fatih Ali Emiri Kültür Merkezinde başladı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Sempozyumu`na farklı uluslardan katılımın olduğu gözlendi.

Açılış konuşmalarını sırasıyla Prof. Dr. Usama el-Hamvi, Prof. Dr. Adil Salahi, Prof. Dr. Bekir Karlığa ve Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma yaptı.

Kutub'un düşünme yönteminin ele alınacağı ve 2 gün sürecek olan sempozyuma çok sayıda akademisyen ve gazetecinin yanı sıra öğrenciler de katıldı.

Açılış konuşmasında söz alan Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Kutub'un yeni İslami hareketin tesisinde önemli bir rol oynadığını ve pek çok siyasi hareketi düşünceleriyle etkilediğini belirtti.

"Kutub bizlere nasıl bilinçleneceğimizi öğretti ve ümmetin yeniden ihya edilmesi için çalıştı. Bizler bugün onu şehadetinin 50'nci yıl dönümünde anıyoruz." diyen Sırma, Kutub'un Müslüman halklara referans teşkil etmesini istediklerini aktardı. 

"Zorbalar tüm yanıltma çalışmalarına rağmen Kutub'un düşüncesinin yaygınlık kazanmasına mani olamadı. İdam edildikten sonra kitapları farklı dillere çevrildi." ifadesini kullanan Eski Mısır Enformasyon Bakanı Salah Abdulmaksud ise Kutub'un, kitaplarında Müslümanların Kur'an'la irtibat halinde olmasına çalıştığını vurguladı.

Başbakan Yıldırım telgraf gönderdi

Programa Başbakan Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz telgraf gönderdi.

Ardından Seyyid Kutub`un hayatını anlatan 10 dakikalık bir sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi.

Artuklu Üniversitesi`nin düzenlemiş olduğu sempozyum iki gün sürecek. (Ahmet Karakaş/Mehmet Tahir Özsoy-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir