• DOLAR 32.602
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2503.559
  • ...
Tedavi için biriktirdiği 48 bin TL'sini kaptırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son zamanlarda FETÖ soruşturması kapsamında yapılan soruşturmalardan tedirgin olan memurlar telefon dolandırıcılarının kurbanı oluyor.

Batman merkezde Ashabı Kehf Cami İmamı olarak görev yapan Metin Söğüt, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılara, böbrek nakli için yıllardır biriktirdiği 47 bin 800 TL parasını kaptırdı. Dolandırıcıları savcılığa şikâyet eden Söğüt, tedavisini yapamayacağının üzüntüsünü yaşıyor.

Böbrekleri iflas ettiğinden dolayı böbrek nakli için bankada bir hasep açıp para biriktirdiğini ifade eden Söğüt, yaşadığı dolandırıcılık olayını şöyle anlattı:

"Evimde iken bana bir telefon geldi. Emniyetten aradıklarını söyleyip polis ve savcı olarak kendilerini tanıttılar. Hesabımın terör örgütü eline geçtiğini söylediler. Beni temize çıkarmak için emniyete çağırdılar. Onlara inanmadığımı söyledim. Paniklendim ve beni ikna ettiler. Emniyete doğru giderken beni tekrar aradılar ve bankaya gitmemi istediler. Beni bankada beklediklerini söyleyerek telefonumu kapatmamamı istediler. Bankaya gidip böbrek nakli için biriktirdiğim 47 bin 800 TL'yi çektim. Tüm paramı bana verilen Fırat Gün adına kayıtlı bir hesap numarasına yatırdım. Kimseye söylememek için beni tehdit ettiler. Banka personeli parayı yatırma nedenimi sorunca 'böbrek nakli için' dedim."

Tüm parasını kaptırdıklarını ve çaresiz kaldığını söyleyen Söğüt, sözlerinin devamında şunları söyledi:

"Bu hesabımda bulunan tüm parayı kaptırdıktan sonra kredi kartımı sordular. Kartım olduğunu ancak kullanmadığımı söyledim. Bankaya gidip şifremi almamı istediler. Kredi kartımın da 32 bin TL limiti vardı. Şifremi bilseydim o paramda gidecekti. Kredi kartın şifresini almak için bankaya gittiğimde gerçek polisler etrafımı sardı. Ailem durumu polise bildirmişti. O gerçek polisleri görünce paramı dolandırıcılara kaptırdığımı anladım. Hemen emniyete gittim şikâyetçi oldum."

Söğüt, "İki böbreğim iflas etmiş durumda ve bugünlerde böbrek nakli yapacaktım. Haftanın 3 günü diyalize giriyorum. Böbrekler temin edilince hemen tedavi olacaktım. Ama ne yazı ki bana yapılan komplo yüzünden paramı kaybettim. Şu anda mağdur durumdayım." şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir