• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Suriyeliler Halep saldırılarını kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeliler, Halep'te sivil insanlara yönelik gerçekleştirilen katliamlara tepki gösterdi.

Şanlıurfa’da faaliyet gösteren Muhacir-Ensar Derneğinde toplanan Suriyeliler, saat 13.30’da bir basın açıklaması yaptı. Birçok Suriyelinin destek verdiği basın açıklamasını Şeyh Zekeriya El Mesut okudu.

Halep'te sivil insanlara yönelik gerçekleştirilen katliamlara sert tepki gösteren Şeyh Zekeriya, saldırıların bir an önce durdurulmasını istedi.

Halep’te saldırılara maruz kalan Suriye halkının büyük kurbanlar verdiğini belirten Şeyh Zekeriya, “Oradaki Suriye halkı büyük kurbanlar vererek karar ve sebatla yerlerinde durdular. Halep halkı, Rusya’nın, Mecusilerin ve diğer emperyalist devletlerin saldırılarına maruz kaldılar. Şu an bile kararlı ve sabırlıdırlar. Bu katliamlara karşı duruşlarıyla dünyayı adeta kınıyorlar. İnsanlığın yüz karası olmuş orası.” diye konuştu.

Arap ve dünya ülkeleri resmi bir şekilde kınamadığını ifade eden Şeyh Zekeriya, İslam ve Arap ülkelerini bu katliamı kınamaya davet ettiklerini söyledi.

Dünya ülkelerine seslenerek Suriye’deki savaşı durdurma çağrısı yapan Şeyh Zekeriya, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin desteğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Suriye’ye yapılan yardımlarda kesinlikle hiçbir kusuru olmadı ve hep mazlumların yanında durdu. Türkiye diplomasisine sesleniyoruz. Bu katliamlara ve Halep’i yakmalarına dur demelerini bekliyoruz. Onlardan talebimiz yaralılar için hastanelerini açmalarını ve onları kabul etmeleridir. Zalimlerin yanında yer alan tüm ülkeleri protesto ediyoruz.”

Dünya Müslümanlarına da zulme sessiz kalmayın çağrısı yapan Şeyh Zekeriya, özellikle gece vakitlerinde zikir halkaları ve mescitlerde Halep halkı için dua etmelerini istedi.

Daha sonra basın açıklamasına destek veren İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila da kısa bir açıklama yaptı.

Açıklamasında İslam âlemine seslenen Atila, bu saldırılar karşısında sessiz kalınmasının doğru olmadığını belirterek tüm Müslümanların İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere tepki vermesi gerektiğini söyledi. (Osman Gülebak-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir