• DOLAR 32.603
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2503.163
  • ...
"Öğretmen alımlarında mülâkâta hayır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ağustos ayında öğretmen atamalarının bundan böyle sözleşmeli yapılacağını ilan etmesinin ardından yeni bir uygulama olan mülâkât yapılma kararına tepki gösteren Eğitim İlke-Sen, "Öğretmen atamalarının mülâkâtla gerçekleştiriliyor olması fecaattir" dedi.

Tüm kamu alanlarında mülâkâtların kaldırılması gerektiği belirtilen açıklamada, Öğretmen atamalarının mülâkâtla gerçekleştiriliyor olması ise başka bir fecaattir. Bir türlü standartlaştırılamayan öğretmen atamalarında her geçen gün daha adil bir uygulamaya gidilmesi gerekirken bunun tamamen aksi istikametinde uygulamalar yapılmaktadır. Her türlü kamu personeli alımında, görevde yükselmelerde, idareci atamalarında, araştırma görevlisi başvurularındaki mülâkât şartının ülkemizde ne anlama geldiği halkımızın her ferdi tarafından bilinmektedir." denildi.

Liyakat taleplerinin bu şekilde karşılanacağı iddiasının tümüyle boş olduğu söylenen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Mülâkâtın açık torpil olduğu yönündeki toplumsal algı boş değildir. Adam kayırmanın, yandaşçılığın yaygınlık kazandığı bir vasatta adayların, farklı yapılardaki yüzlerce komisyon önünde hangi adil kriter ve değerlendirmelere göre mülâkâttan geçeceği belirsizdir. Mülâkât sonuçlarında ortaya çıkan tabloda gördüğümüz odur ki sınavlarda yüksek puan almış birçok aday kendini komisyonlara “kanıtlayamadığı” için düşük puanlarla elenmiştir. Bu çerçevede yapılan itirazların da karşılıksız kaldığı görülmektedir."

Eğitim İlke-Sen tarafından yapılan açıklamanın sonunda, bütün kamu kurumlarıyla birlikte öğretmenlikte de sözleşmeli çalıştırmanın iptal edilerek mülâkâtın kaldırılması, objektif sınavların esas alınması ve güvenceli çalışma koşullarının oluşturulması gerektiği kaydedildi.  (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir