• DOLAR 32.368
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Fransız gazeteci: Türkiye`yi böyle aşağılayamazsınız!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa ve Almanya`da yayın yapan ARTE Televizyonu`da yayınlanan 28 Minutes programına konuk olan Chauffie, Fransızların Türkiye`ye karşı objektif olmadığını vurguladı.  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan`a yönelik Fransız medyasının tutumunu eleştiren ünlü Fransız gazeteci, Erdoğan`ın hergeçen gün halk nezdinde popülaritesinin arttığını ve özgürce gerçekleştirilen  seçimlerden birçok  kez lider çıktığını hatırlattı. Türkiye`nin bölgenin tek istikrarlı ülkesi olduğunu da vurgulayan Chauffier, AB`yi zor durumda bırakan mülteci akınının da yine Türkiye`nin sayesinde önlendiğini dile getirdi.

Fransa, Necmettin Erbakan`ın darbeyle görevden uzaklaştırılmasına ses çıkarmadı

Fransa`nın Türkiye ve bölge ülkelerine karşı yanlı tutumuna da dikat çeken  Paris Match`ın Genel Yayın Yönetmeni, 1998`de dönemin başbakanı Necmettin Erbakan`ın askerler tarafından görevinden uzaklaştırılmasına Fransa`ının ses çıkarmadığını hatırlattı. Yine aynı şekilde, Mısır, Fas ve Cezayir`de hapise atılan islamcılarla ilgili Fransa`nın hiç tepki göstermediğini kaydetti.

Avrupa Birliği 20 yıldır Türkiye`yi aşağılıyor

Avrupa Birliği`nin 20 yıldır Türkiye`ye yönelik tutumuna da sert eleşiriler getiren  Gilles Martin-Chauffier,artık Türk halkının AB`ye girmek istemediğini söyledi.  AB`nin 20 yıldır Türkiye`yi aşağılamaya çalıştığını belirten Chauffier, hem tarihi zenginliği hem de ekonomisiyle birçok Balkan ülkesinden daha iyi olan bir Türkiye`nin nasıl aşalanabileceğini sorguladı.

Türkiye, dünyada Kürtlerin sürekli iktidarda yer alabildiği tek ülke

Kürtlerin durumu ile ilgili Türkiye`ye yöneltilen eleştirilere tepki gösteren Fransız gazeteci, dünyada Kürtlerin sürekli iktidarda olabildiği tek ülkenin Türkiye olduğunu hatırlattı. Mecliste Kürtlerin onlarca temsilcisinin olduğunu belirten  Paris Match`ın Genel Yayın Yönetmeni, 8`inci cumhurbaşkanı Turgut Özal`ın da Kürt olduğunu hatırlattı.

Kaynak: arti33

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir