• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
HDP'li belediyelerin işini vatandaş yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinde ikamet eden halk, HDP’li büyükşehir ve ilçe belediyelerin hizmet yapmamasından yakınıyor.

Cadde ve sokaklardaki kaldırımların yapılması için belediyeye defalarca müracaat eden ve onlarca dilekçe veren halk,  her defasında olumsuz cevap alınca kollarını sıvamak zorunda kaldı. Belediyenin yapması gereken kaldırımları kendisi yapmaya başlayan vatandaşlar, İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşarak HDP’li belediyelere tepki gösterdiler.

“Belediyenin yapması gereken kaldırımı kendim yapıyorum”

Mardin’in Kızıltepe ilçesi Sanayi Mahallesi’nde ikamet eden Hacı Halef Turay, ev ve işyerinin önündeki kaldırımların yapılması için 2 kez belediyeye başvurduğunu, ancak olumsuz cevap aldığını söyledi. Belediyeden aldığı olumsuz cevap üzerine kaldırımları kendisi yapmaya başlayan Turay, duruma tepki göstererek belediyenin yapması gereken kaldırımı şuan kendi parasıyla yaptığını söyledi.

“Kaldırıma beton dökmezsek kışın çamur deryasına döner”

Duruma tepkili olan Turay, “Sadece kaldırım değil cadde bile bozuk ama gelip yapmıyorlar. Biz kendi imkânlarımızla kaldırımların üzerine beton döküyoruz. Çünkü önümüz kıştır, beton dökmezsek kışın çamur deryasına döner burası… O’nun için geçici bir önlem olarak şuan beton döktük. Caddenin halini görüyorsunuz, çukurlar oluşmuş. Parke taşı yok, olsa da biz yapamaya bilmiyoruz ki… Belediyenin gelip burayı yapması gerekiyordu ancak gelip yapmıyor. Ne yapalım, bizim de elimizden ancak bu kadar geliyor.” diye konuştu.

“Belediye hizmeti alamıyoruz”

Mardin merkez Artuklu ilçesi Yenişehir Semti’nde ikamet eden Abdullah Turan da belediyenin yapması gereken kaldırımı kendisinin yaptığını söyledi. Altyapılarının da yetersiz olduğunu belirten Turan, “Kaldırımlarımızın hepsi bozuktur ama ilgilenen yok. Kışın her yağmur yağdığında binamızın altı, kapıcı dairesi ve bodrum su altında kalıyor. Gider boruları bir birine uymadığı için gider suyu geri dönüyor. Bakın şuan kaldırımı kendimiz yapıyoruz. Ne devlet yardım ediyor ne de belediye yapıyor. Belediye hiçbir şey yapmıyor. Hiçbir hizmetini alamıyoruz. Dilekçe veriyoruz, kale alınmıyor. Bu yüzden cebimizden masraf yapıyoruz. Yapacak bir şey yok.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir