• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Meclis yeni yasama yılına yoğun gündemle başlayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM - (AA) Meclis, yarın başlayacağı yeni yasama yılında önemli düzenlemeler için yoğun gündemle çalışmaya hazırlanıyor.

Meclis yeni yasama yılına başlıyor

TBMM'nin 26. Dönem ikinci Yasama Yılı'ndaki ilk işi açılışın hemen ardından ele alacağı, Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda Hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi olacak.

TBMM Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yasama yılı açış konuşmasının ardından teamüllerin aksine çalışmalarını sürdürecek.

Irak ve Suriye'ye yönelik "Türk Silahlı Kuvvetlerinin yabancı ülkelere gönderilmesi, yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması ve bu kuvvetlerin Hükümetin belirleyeceği esaslara göre kullanılması ile gerekli düzenlemelerin yapılması" için verilen izin süresinin 30 Ekim 2017'ye kadar uzatılmasına dair Başbakanlık Tezkeresi yarın Genel Kurulda ele alınacak. Süresi 2 Ekim'de dolacak tezkere üzerinde gruplar adına birer milletvekili, Hükümet adına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık konuşacak.

Genel Kurul, 4 Ekim Salı gününden itibaren çalışmalarını sürdürecek. Meclisi 2017 yılı bütçesine kadar yoğun bir gündem bekliyor.

"Temizlik ve tadilat çalışmaları Genel Kurulun faaliyetlerini etkilemeyecek"

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, Meclis'in, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde hasar gördüğü bölümlerinde tadilat çalışmalarının sürmesi nedeniyle çalışmalarına ara vereceği haberlerinin doğru olmadığını belirterek, temizlik ve tadilat çalışmalarının Genel Kurulun faaliyetlerini etkilemeyeceğini söyledi.

Meclis'in ekim ayı boyunca önemli düzenlemeler için mesai yapacağını belirten Elitaş, olağanüstü halin uzatılması, Genel Kurul gündeminde bulunan iki KHK, Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanun Tasarısı, Emekli Sandığı Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme, Bilirkişilik Kanunu Tasarısı ve Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat Kanunu'nda değişiklik yapan yasa tasarısının görüşüleceğini söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir